Την Τρίτη 21/10 στις 14:00 ορίστηκε να διεξαχθεί η έκτακτη συνεδρίαση της Superleague, η οποία θα αποφασίσει για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Μέχρι τώρα η σύμπραξη του ALPHA με τη NOVA έχει κάνει την καλύτερη προσφορά, η οποία αγγίζει τα 140 εκατ. ευρώ και είναι αρκετά κοντά στις απαιτήσεις της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανακοίνωση της Superleague αναφέρει:

 «Η Superleague ανακοινώνει ότι την Τρίτη 21/10 και ώρα 14:00 θα συνεδριάσει το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο στα γραφεία του συνεταιρισμού με θέμα την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων».

Από την πλευρά της η Skoda Ξάνθη διαχώρισε τη θέση της από την κεντρική διαχείριση με την εξής ανακοίνωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“1. Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα, κος Κωνσταντίνος Πηλαδάκης, είναι ενήμερος για το κείμενο που απεστάλη στα κανάλια; Αν ναι, μας εκπλήσσει το γεγονός ότι έδωσε την έγκρισή του, προκειμένου να αποσταλεί.

2. Αν όχι, δεν είναι δυνατόν η οποιαδήποτε εταιρία ή εκπρόσωπος της εταιρίας, να εκπροσωπεί τη Σούπερ Λίγκα και οι επιστολές του να μην κοινοποιούνται στον πρόεδρο αυτής ή τουλάχιστον στον διευθυντή του αγωνιστικού, ο οποίος συμμετείχε και στον προγραμματισμό των μεταδόσεων! Αυτό μπορεί να βλάψει σημαντικότατα και την εικόνα, και την αξιοπιστία της Σούπερ Λίγκα.

3. «Ο διαγωνισμός εξαιρεί, λόγω ΕΡΤ, προς στιγμή, τη Ξάνθη από την κεντρική διαχείριση, για την αγωνιστική περίοδο 2009-2010». Είναι λάθος η εξαίρεση της Ξάνθης και μόνο, γιατί η ΕΡΤ διατηρεί δικαίωμα δεσμευτικής προτίμησης με άλλες ομάδες. Άρα, ο κος Γιώργος Κουρμούζης θα έπρεπε να εξαιρέσει, εκτός από τη Ξάνθη και άλλες ομάδες των οποίων τα δικαιώματα ανήκουν στην ΕΡΤ, και με τις οποίες η ΕΡΤ διατηρεί δικαίωμα δεσμευτικής προτίμησης.

4. Είναι ακατανόητο, πώς, για μία τέτοια θέση δεν ρωτήθηκε ποτέ η Ξάνθη από τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκα, ή από τον κο Κουρμούζη, αν αυτή επιθυμεί να μη συμμετέχει στην κεντρική διαχείριση. Θα μπορούσε η Ξάνθη να πληρώσει την όποια ρήτρα στην ΕΡΤ, και να συμμετείχε στην κεντρική διαχείριση, εφόσον αυτή (η Ξάνθη) ήταν το «πρόβλημα».

Διαφωνούμε κάθετα με τον χειρισμό που έγινε, όσον αφορά στο τηλεοπτικό «τοπίο» από τον κο Γιώργο Κουρμούζη, θεωρούμε, και πολύ φοβούμαστε, ότι ο διαγωνισμός αυτός, έτσι όπως έχει προκηρυχθεί, «μπάζει» από παντού”.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης