Στίβος: Αδυνατεί να πληρώσει ο ΣΕΓΑΣ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011, 18:09
Στίβος: Αδυνατεί να πληρώσει ο ΣΕΓΑΣ

Αδυναμία να πληρώσει τα έξοδα διοργάνωσης των διασυλλογικών πρωταθλημάτων στις Ενώσεις και τα σωματεία-μέλη του δήλωσε ο ΣΕΓΑΣ, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε.

Παράλληλα απηύθυνε έκκληση στην Πολιτεία, προκειμένου να μεριμνήσει για την τακτική ροή εκταμίευσης των επιχορηγήσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού προς την ομοσπονδία.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ΣΕΓΑΣ, για τους πρώτους τρεις μήνες του 2011 έχουν μπει στα ταμεία της ομοσπονδίας 700.000 ευρώ από τις επιχορηγήσεις της ΓΓΑ, τη στιγμή που για το ίδιο χρονικό διάστημα μόνο η μισθοδοσία του προσωπικού ξεπερνά το ποσό των 500.000 ευρώ.

«Από τον ΣΕΓΑΣ ανακοινώνεται, ότι είναι σε πλήρη αδυναμία να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του προς τις διοργανώτριες Ενώσεις και τα Σωματεία, σε ό,τι αφορά την καταβολή των οργανωτικών εξόδων των Διασυλλογικών Πρωταθλημάτων που είναι σε πλήρη εξέλιξη, καθώς και των εξόδων μετακίνησης στα Σωματεία, λόγω του ότι μέχρι σήμερα έχουν εισπραχτεί μόλις 700.000€ έναντι της τακτικής επιχορήγησης από την ΓΓΑ, που αντιστοιχεί στο 9,5% του εγκεκριμένου ποσού για το 2011 και ενώ μόνο η μισθοδοσία του τακτικού προσωπικού από 1/1 έως 1/4/2011 ξεπερνά το ποσό των 500.000€.

Ο ΣΕΓΑΣ ζητάει συγνώμη από τις Ενώσεις, τα Σωματεία, τους αθλητές και τους προπονητές γι’ αυτή τη δυσκολία και κάνει έκκληση στην Πολιτεία να μεριμνήσει για μια πιο τακτική ροή των εκταμιεύσεων των εγκεκριμένων από τη ΓΓΑ επιχορηγήσεων» αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011, 18:12