Μετά από απόφαση της επιτροπής Football Association Board (FAB) τα διάσημα θερμικά κολάρα, που χρησιμοποιούνται κατά κόρων από τους αθλητές όταν έχει κρύο, απαγορεύονται.

«H FAB αποφάσισε στηριζόμενη στο νόμο 4 (εξοπλισμός των παικτών) του καταστατικού της ότι το κολάρο απαγορεύεται» ανέφεραν οι δικηγόροι της εταιρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Φεβρουάριο, ο μάνατζερ της Notts County, Paul Ince χλεύασε τους ποδοσφαιριστές της Premier League που φορούν κολάρο όταν έχει κρύο.

«Έχω απηυδήσει να βλέπω ποδοσφαιριστές όταν έχει κρύο καιρό να φορούν αυτά τα σφιχτά πράγματα γύρω από τον λαιμό τους. Δεν είναι σωστό. Την εποχή μου και ας ακούγομαι παρωχημένος, το μόνο που φορούσαμε ήταν μαύρες και λευκές μπότες».

Τον Δεκέμβριο ο προπονητής της Manchester United, Sir Alex Ferguson είχε πει ότι «οι αληθινοί άνδρες δεν φορούν “κορδέλες”». O Roy Keane συμφώνησε με τον Ferguson συμπληρώνοντας ότι «όλα έχουν γίνει μαλθακά. Δεν ξέρω πως μπορούν να συγκεντρώνονται στο παιχνίδι με αυτό το “πράγμα”».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, ο προπονητής της Arsenal, Arsene Wenger υπερασπίστηκε το συγκεκριμένο αξεσουάρ μιας και ήδη στην ομάδα του αρκετοί παίκτες φορούν κολάρο, μεταξύ αυτών και ο Samir Nasri.

«Συμβουλεύτηκα το ιατρικό επιτελείο, γι αυτό και τους άφησα να το φορούν» ανέφερε χαρακτηριστικά στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας του.

Η FAB είναι η διεθνής επιτροπή που ρυθμίζει τους κανόνες διεξαγωγής ενός παιχνιδιού ποδοσφαίρου, συμπεριλαμβανομένης και της ενδυμασίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης