Απόλυτα ικανοποιημένος από την παρουσία του στην Ελλάδα εμφανίστηκε ο Ράφικ Τζεμπούρ σε συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα της FIFA.

Ο Αλγερινός επιθετικός τόνισε ότι «στην Ελλάδα νιώθω σαν στο σπίτι μου», ενώ παράλληλα σημείωσε ότι το αγωνιστικό στιλ των Πειραιωτών ταιριάζει απόλυτα με το δικό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο «τρομοκράτης» αναφέρθηκε στη συνύπαρξή του στους «ερυθρόλευκους» με τον κολλητό του, Τζαμέλ Αμπντούν, ενώ, μεταξύ άλλων, μίλησε για την πορεία της εθνικής ομάδας της Αλγερίας, αλλά και για τους μελλοντικούς του στόχους.

«Πραγματικά, στην Ελλάδα νιώθω σαν στο σπίτι μου. Από την πρώτη μέρα βρήκα ζεστούς ανθρώπους, που σέβονται τον άλλο και είναι παθιασμένοι με το ποδόσφαιρο, κάτι που μου έδωσε ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο. Οι Έλληνες φίλαθλοι ενδιαφέρονται για το ποδόσφαιρο τόσο πολύ, που μου θυμίζουν αυτούς της Αλγερίας, αν και δεν είναι τόσο παθιασμένοι» ανέφερε αρχικά ο Τζεμπούρ.

«Πρέπει να κερδίσουμε τα πάντα στην Ελλάδα, δηλαδή το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, αλλά και να πάμε όσο πιο μακριά μπορούμε στην Ευρώπη» πρόσθεσε, ενώ συνέχισε λέγοντας πως «…το αγωνιστικό στιλ του Ολυμπιακού μού ταιριάζει απόλυτα και αυτό με βοήθησε να προσαρμοστώ πιο εύκολα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κληθείς να μιλήσει για τον «κολλητό» του, Τζαμέλ Αμπντούν, και τη συνύπαρξή τους στον Ολυμπιακό είπε: «Τον πρότεινα εγώ ο ίδιος. Είναι ένας παίκτης με πολλές επινοήσεις και έχει πολλά να προσφέρει στην ομάδα. Είναι χαρά μας να τον έχουμε εδώ».

Εν συνεχεία, αναφερόμενος στον αποκλεισμό της Εθνικής Αλγερίας από το Κόπα Άφρικα του 2012, είπε: «Απολαύσαμε την παρουσία μας στο Μουντιάλ και όλα πήγαν όπως θέλαμε. Ο κόσμος περίμενε πολλά από μας μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά, όταν φτάνεις στην κορυφή, το πιο δύσκολο είναι να παραμείνεις εκεί. Δεν το πετύχαμε και πιστεύω πως αυτό μας επηρέασε. Όσο περνούσαν τα παιχνίδια, η κούραση συσσωρευόταν και η πίεση αυξανόταν, κάτι που μεγάλωσε τις αμφιβολίες. Γίναμε μία πολύ αμυντικογενή ομάδα, που βασίζεται στις αντεπιθέσεις. Αυτό έκανε δύσκολο σε εμάς τους επιθετικούς να εκφραστούμε στον αγωνιστικό χώρο».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης