Μετά το σκάνδαλο ντόπινγκ που έπληξε την εθνική μας ομάδα της Άρσης Βαρών στις 7 Μαρτίου 2008, όπου τότε 11 από τους 14 αθλητές, σε αιφνιδιαστικό έλεγχο, της Παγκόσμιας Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ντόπινγκ, βρέθηκαν θετικοί σε απαγορευμένες ουσίες, ακόμη μία «μαύρη σελίδα» γράφτηκε για το εν λόγω άθλημα, αυτή τη φορά στους Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρα.

Συγκεκριμένα οι Νίκος Κουρτίδης και Κωνσταντίνα Λάπου, βρέθηκαν την Τρίτη θετικοί σε απαγορευμένες ουσίες, είδηση που έπεσε σαν «κεραυνός εν αιθρία» στους κόλπους του ελληνικού αθλητισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο αθλητές κατέκτησαν μετάλλια, στην διοργάνωση που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην Ιταλική πόλη, καθώς ο μεν Κουρτίδης πήρε δύο χρυσά, ενώ και η Λάπου την Κυριακή, κατέκτησε το ασημένιο.

Μάλιστα μετά το συγκεκριμένο κρούσμα ντόπινγκ, η ελληνική άρση βαρών κινδυνεύει με αποκλεισμό από την παγκόσμια ομοσπονδία.

Τα δείγματα των δύο αθλητών είχαν ληφθεί την 1η Ιουνίου,  όταν βρίσκονταν για προετοιμασία στην Κύπρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελληνική Ομοσπονδία της Άρσης Βαρών προσανατολίζεται να εκδώσει σχετική ανακοίνωση, εντός των προσεχών ημερών.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης