Δεν μπόρεσε να συνδυάσει ο Γιουσέιν Μπολτ το αγωνιστικό του «αντίο» με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στον τελικό των 100μ.

Ο «γιος του ανέμου», στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου έμελλε να γνωρίσει την πρώτη του ήττα σε μεγάλη διοργάνωση, καθώς περιορίστηκε στην τρίτη θέση στην κούρσα της «μιας ανάσας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα, ο Τζαμαϊκανός, πληρώνοντας την κακή του εκκίνηση, είδε τον Αμερικανό Τζάστιν Γκάτλιν να τερματίζει πρώτος με 9.92, τον Κόλμαν να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 9.94, με τον ίδιο να ακολουθεί με χρόνο 9.95.

Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Αμερικανός Γκάτλιν, ο οποίος στο παρελθόν είχε βρεθεί «θετικός» σε χρήση απαγορευμένων ουσιών και είχε τιμωρηθεί με αποκλεισμό, αμέσως μετά το τέλος της κούρσας, έσπευσε να υποκλιθεί στον Μπολτ (φωτογραφία), δείχνοντας τον σεβασμό του στον τεράστιο αυτόν αθλητή με τη λαμπρή καριέρα.


Ο Μπολτ δεν κατάφερε να κάνει έτσι τέσσερα τα χρυσά του μετάλλια στην απόσταση στα παγκόσμια πρωταθλήματα, στην τελευταία χρονιά της σπουδαίας καριέρας του, αλλά στο σύνολο έφθασε τα 14 μετάλλια (11 χρυσά, 2 ασημένια, 1 χάλκινο), ήτοι έχει τα περισσότερα από κάθε άλλον αθλητή και αθλήτρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρωτιά υπό… αποδοκιμασίες για τον Γκάτλιν

Ταυτόχρονα οι Αμερικανοί επέστρεψαν στην κορυφή των σπρντ, τουλάχιστον στα 100μ, μετά από 12 χρόνια και το παγκόσμιο του 2007 στην Οζάκα όπου είχαν κυριαρχήσει με τον Τάισον Γκέι.

Ο Γκάτλιν που αποδοκιμάστηκε σε όλες τις κούρσες του από τους Βρετανούς φιλάθλους στο Ολυμπιακό στάδιο του Λονδινου, λόγω του παρελθόντος του σε παραβάσεις ντόπινγκ, έφθασε στη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του μετά το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγωνες της Αθήνας το 2004.

Δισκοβολία: Δέκατος ο Απόστολος Παρέλλης

Όσον αφορά στη δισκοβολία ανδρών ο Κύπριος, Απόστολος Παρέλλης κατέλαβε την 10η θέση με 63.17μ, ολοκληρώνοντας μια πολύ καλή προσπάθεια στον τελικό του αγωνίσματος, κόντρα σε μεγάλα ονόματα.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Λιθουανός Άντριους Γκούντζιους, ο οποίος έφθασε στην πρώτη μεγάλη διάκριση της καριέρας του χάρη σε βολή στα 69.21μ που είναι νέο ατομικό ρεκόρ.

Δεύτερος και σε απόσταση μόλις δύο εκατοστων ήταν ο Σουηδός Ντάνιελ Στολ με 69.19μ, ενώ το χάλκινο μετάλιο πήρε ο Αμερικανός Μέισον Φίνλεϊ με 68.03μ.

«Χρυσός» στο μήκος ο Μανιόνγκα, πρωτιά Αγιάνα στα 10.000μ.

Ο Νοτιοαφρικανός Λούβο Μανιόνγκα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος με άλμα στα 8.48μ. Το ασημένιο μετάλλιο πήρε ο Αμερικανός Τζάριον Λόουσον με 8.44μ και το χάλκινο ο επίσης Νοτοφρικανός Ρούσβαλ Σαμαάι με 8.32μ.

Στον τελικό των 10.000 γυναικών η  Αλμάζ Αγιάνα έκανε περίπατο. Η αθλήτρια από την Αθιοπία νίκησε εύκολα τις αντίπαλές της και τερμάτισε σε 30:16.32, που είναι και η κορυφαία φέτος επίδοση στον κόσμο για να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο. Δεύτερη τερμάτισε η συμπατριώτισσά της Τιρουνές Ντιμπάμπα με 31:02.69 και τρίτη μία ακόμη αθλήτρια από την Αφρική, η Άγκνες Τζέμπετ Τίροπ (Κένυα) με 31:03.50.

Αποκλείστηκε η Παπαχρήστου

Νωρίτερα η Βούλα Παπαχρήστου δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του τριπλούν που θα γίνει την Δευτέρα (22.25), αφού με καλύτερη προσπάθεια στα 13.75 (+0.3 μ/δ), κατετάγη 20η στο σύνολο στα προκριματικά του αγωνίσματος.

Στο σημερινό προκριματικό, η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι δεν βρήκε ρυθμό και χαρακτηριστικό είναι ότι στην πρώτη προσπάθεια έκανε 13.40μ (άν. +0.6 μ/δ), ενώ στη δεύτερη ήταν άκυρη.

Οι Όλγκα Ριπακόβα (Καζακστάν) με 14.57μ και Κατερίνε Ιμπάργκουεν με 14.21μ «καθάρισαν» την πρόκριση με την πρώτη προσπάθεια, ενώ χωρίς πρόβλημα προκρίθηκαν πιάνοντας το όριο η Πορτογαλίδα Πατρίτσια Μαμονά με 14.29μ και η Γιούλιμιρ Ρόχας (Βενεζουέλα) με 14.52μ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης