Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η στάση των ποδοσφαιριστών της εθνικής ομάδας της Σαουδικής Αραβίας, τη στιγμή που τηρούνταν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του διπλού τρομοκρατικού χτυπήματος στο Λονδίνο, πριν την έναρξη του αγώνα των προκριματικών του Μουντιάλ με την Αυστραλία στην Αδελαΐδα.

Μεταξύ των θυμάτων στις πολύνεκρες επιθέσεις στο Λονδίνο, ήταν και δύο Αυστραλοί πολίτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως γράφει ο Τύπος της Αυστραλίας, οι υπεύθυνοι των δύο εθνικών ομάδων, καθώς και των ομοσπονδιών τους, συμφώνησαν να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή πριν από τη σέντρα του αγώνα.

Εκπρόσωπος των φιλοξενούμενων ενημέρωσε πως, αν και συμφωνούν να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, οι ποδοσφαιριστές της Σαουδικής Αραβίας δεν θα συμμετάσχουν στο τελετουργικό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι Σαουδάραβες δήλωσαν ότι η συγκεκριμένη παράδοση δεν συμβαδίζει με τα έθιμα της χώρας τους και γι’ αυτό οι ποδοσφαιριστές τους θα λάβουν τις θέσεις τους στο γήπεδο, σεβόμενοι ωστόσο τη στάση των Αυστραλών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως έδειξαν οι κάμερες, οι Αυστραλοί ήταν παρατεταγμένοι στη σέντρα για να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης, τη στιγμή που ορισμένοι από τους Σαουδάραβες μιλούσαν μεταξύ τους ή συνέχιζαν το ζέσταμα, ενώ κάποιοι παρέμειναν ακίνητοι.

Με αφορμή τη στάση των ποδοσφαιριστών, αρκετοί ζήτησαν από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σαουδικής Αραβίας να αναφερθεί στο συμβάν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης