Τον τίτλο του «Αξιωματικού της Άριστης Τάξης της Βρετανικής Αυτοκρατορίας» (OBE) φέρει από την Πέμπτη (4/4) ο Γκάρεθ Σαουθγκέιτ.

Ο προπονητής της εθνικής Αγγλίας τιμήθηκε με αυτόν τον τρόπο για τις υπηρεσίες του στο ποδόσφαιρο, καθώς οδήγησε το περασμένο καλοκαίρι τα «τρία λιοντάρια» στους ημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου στα γήπεδα της Ρωσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πρίγκιπας Κάρολος απένειμε στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ το μετάλλιό του στον Σαουθγκέιτ, ο οποίος είχε συμπεριληφθεί στη λίστα των προς βράβευση επιλογών της Βασίλισσας Ελισάβετ για το 2019.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σαουθγκέιτ είναι το δεύτερο στέλεχος της εθνικής Αγγλίας που βραβεύεται μέσα σε λίγες ημέρες από τη βασιλική οικογένεια, καθώς στις 28 Μαρτίου ο Χάρι Κέιν, ο οποίος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο Μουντιάλ με έξι γκολ, έλαβε τον τίτλο του «Μέλους της Άριστης Τάξης της Βρετανικής Αυτοκρατορίας» (MBE).

«Είναι πολύ ξεχωριστό» δήλωσε ο Σαουθγκέιτ στο Sky Sports TV μετά την τελετή και συνέχισε: «Είναι προνόμιο να είσαι ο προπονητής της εθνικής Αγγλίας και να λαμβάνεις βραβείο από τη βασιλική οικογένεια. Ως ένας υπερήφανος βασιλικός θαυμαστής, αυτό ήταν πολύ ξεχωριστό. Είναι μια στιγμή που θα ζει με μένα για πάντα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης