«Κάθε ιστορία έχει μία αρχή κι ένα τέλος. Και ορίστε, η δική μου ιστορία με την εθνική ομάδα, λογικά έφθασε στο τέλος της»…
Με αυτά τα λόγια, ανακοίνωσε την απόφαση του ν΄ αποχωρήσει από την εθνική Ρωσίας, ο Ιγκόρ Ακινφέεφ, ο οποίος υπερασπίστηκε την εστία της «αρκούδας» σε 111 παιχνίδια.

Η σχετική δήλωση, αναρτήθηκε στις ιστοσελίδες της ρωσικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου και της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όπου αγωνίζεται ο έμπειρος τερματοφύλακας και μάλιστα έχει ανανεώσει το συμβόλαιο του μέχρι το 2022.

Ο Ακινφέεφ, ο οποίος παίζει χωρίς διακοπή στην εθνική Ρωσίας από το 2004 δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ήταν μέγιστη τιμή να ηγούμαι της εθνικής ομάδας στο Μουντιάλ που φιλοξενήσαμε.
Και για να είμαι ειλικρινής, είναι κάτι που είχα ονειρευθεί. Σταματώ από την εθνική με καθαρή συνείδηση. Αυτήν την στιγμή στην Ρωσία, υπάρχει μία νέα και πολλά υποσχόμενη γενιά».

Εφόσον τελικά ισχύει η επιλογή του Ακινφέεφ, η ιστορία θα γράψει πως ο τελευταίος του αγώνα με την εθνική Ρωσίας, ήταν ο προημιτελικός του Μουντιάλ, που διεξήχθη στις 7 Ιουλίου και έληξε χωρίς νικητή (2-2) με τους Κροάτες να προκρίνονται μέσω της διαδικασίας των πέναλτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης