Η Λίβερπουλ και η Νάπολι ήταν οι ομάδες που κατέκτησαν τα δύο εισιτήρια που οδηγούν στους 16 του Champions League από τον 5ο όμιλο της διοργάνωσης, μετά τις νίκες τους επί των Σάλτσμπουργκ και Γκενκ αντίστοιχα.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης, στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων, επικράτησαν 2-0 της αντιπάλου τους στην Αυστρία και εκτός από την πρόκριση «κλείδωσαν» και την πρωτιά του γκρουπ (13 βαθμούς με 4 νίκες, μία ήττα και μία ισοπαλία).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη μεριά τους οι «παρτενοπέι» με τον Αρκάντιους Μίλικ να πετυχαίνει χατ τρικ στο πρώτο μέρος διέλυσαν τους πρωταθλητές Βελγίου με 4-0 (12 βαθμούς με 3 νίκες και 3 ισοπαλίες) και τερμάτισαν τελικά στη δεύτερη θέση.

Βασικός σε ένα ακόμη ματς με την ομάδα του ιταλικού νότου ήταν ο Κώστας Μανωλάς.

Παρά την ήττα της η Σάλτσμπουργκ πήρε την 3η θέση του ομίλου (7 βαθμούς) και θα συνεχίσει στο Europa League, ενώ τελευταία κατετάγη η Γκενκ με μόλις μία ισοπαλία σε 6 αγώνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σάλσμπουργκ-Λίβερπουλ 0-2

Γκολ: 57′ Κεϊτά (Λίβερπουλ), 58′ Σαλάχ (Λίβερπουλ)

Σάλτσμπουργκ: Στάνκοβιτς – Βόμπερ, Ονγκουένε, Κρίστενσεν, Ούλμερ – Γιουνούζοβιτς (68′ Ντάκα), Ζομποσλάι, Μβέπου- Μιναμίνο – Χβανγκ, Χάαλαντ

Λίβερπουλ: Άλισον – Φαν Ντάικ, Λόβρεν (52′ Γκόμες), Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ρόμπερτσον -Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Κεϊτά- Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο (75′ Μίλνερ)

 

 

Νάπολι-Γκενκ 4-0

Γκολ: 3′, 26′, 38′ πεν. Μίλικ (Νάπολι), 74′ πεν. Μέρτενς (Νάπολι)

Κίτρινες: Φάντεβοορτ (Γκενκ), Ντε Νόρε (Γκενκ)

Νάπολι (Αντσελότι): Μερέτ, Άλαν, Μάριο Ρούι, Καγιεχόν, Ρουίζ, Μέρτενς, Ζιελίνσκι, Ντι Λορέντζο, Κουλιμπαλί, Μανωλάς, Μίλικ.

Γκενκ (Χάνες Βολφ): Φάντεβοορτ, Ντε Νόρε, Ντεβάστ, Ιτο, Σαμάτα (63′ Μπονγκόντα), Ονουάτσου, Μπέρχε, Μαέλε, Λουκούμι, Πέιντσιλ, Χροσόφσκι.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης