Σε άλλη χώρα και όχι στην Αργεντινή θα πραγματοποιηθεί τελικά ο επαναληπτικός τελικός του Κόπα Λιμπερταδόρες ανάμεσα στη Ρίβερ Πλέιτ και την Μπόκα Τζούνιορς, όπως έκανε γνωστό την Τρίτη, η διοργανώτρια αρχή (Conmebol).

Ο συγκεκριμένος αγώνας που θα έκρινε και τον τροπαιούχο αναβλήθηκε μετά την επίθεση των οπαδών της Ρίβερ στο λεωφορείο που μετέφερε την αποστολή των «Xeneizes».
Από την επίθεση αυτή τραυματίστηκαν παίκτες της Μπόκα και δεδομένου ότι το κλίμα παραμένει τεταμένο στη σημερινή συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε στην Παραγουάη, παρουσία ανθρώπων των δύο φιναλίστ, αποφασίστηκε το ματς να γίνει εκτός Αργεντινής.
«Έχουμε πάρει την απόφαση ο τελικός ανάμεσα στην Ρίβερ Πλέιτ και την Μπόκα Τζούνιορς για το Copa Libertadores να διεξαχθεί είτε στις 8 ή 9 Δεκεμβρίου εκτός της Αργεντινής» είπε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της αρμόδιας Αρχής, Αλεχάντρο Ντομίνγκες για να προσθέσει:
«Το ποδόσφαιρο κάνει φίλους και ενώνει. Είναι ώρα να στείλουμε το σωστό μήνυμα ότι η βία δεν έχει καμία θέση σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου. Πρέπει να δουλέψουμε από κοινού για το καλύτερο. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να συνεχιστεί η βία».
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης οι ιθύνοντες της Μπόκα ζήτησαν να καταλήξει το τρόπαιο στην ομάδα τους μετά τα όσα συνέβησαν, ενώ απαίτησαν παράλληλα να τιμωρηθεί η αιώνια αντίπαλό τους με πολύ σκληρές ποινές για την συμπεριφορά των οπαδών της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Conmebol αποφάσισε να ασκήσει πειθαρχική διαδικασία κατά της Ρίβερ Πλέιτ για την επίθεση στο λεωφορείο της Μπόκα Τζούνιορς, με τους ιθύνοντες του συλλόγου να έχουν προθεσμία 24 ωρών έτσι ώστε να παρουσιάσουν αποδεικτικά στοιχεία για την υπεράσπιση τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης