Ισχυρό προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Europa League απέκτησε η Σεβίλλη.

Η ομάδα του Έμερι στον πρώτο αγώνα της με τη Φιορεντίνα, για την ημιτελική φάση της διοργάνωσης, που διεξήχθη την Πέμπτη στο «Σάντσεθ Πιθχουάν», επικράτησε των «βιόλα» με το ευρύ 3-0, σκορ που την καθιστά το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του εισιτηρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεγάλος πρωταγωνιστής των Ανδαλουσιανών ήταν ένας πρώην παίκτης του… Πανθρακικού (2008/09). Ο λόγος φυσικά για τον Αλέις Βιδάλ, ο οποίος σκόραρε τα δύο πρώτα γκολ της ομάδας του στο 17′ και στο 52′, με τον Γκαμεϊρό να διαμορφώνει το τελικό σκορ στο 76′.

Αντίθετα, πιο ρευστά είναι τα πράγματα στο άλλο ζευγάρι των ημιτελικών, με την Ντνίπρο να αποκτά μικρό προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό, καθώς απέσπασε ισοπαλία με γκολ (1-1) από το «Σαν Πάολο» στην πρώτη μονομαχία της με τη Νάπολι.

Οι Ουκρανοί, που σημειωτέον στη φάση των «32» του Europa League απέκλεισαν τον Ολυμπιακό, άντεξαν την πίεση των «παρτενοπέι» στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο το συγκρότημα του Μπενίτθ πήρε τελικά το προβάδισμα στο 49′ με τον Νταβίντ Λόπεθ,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως η Ντνίπρο κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση στο 81′ με τον νεοεισελθόντα στο ματς, Σελεζνιόβ, ο οποίος ένα λεπτό μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο σκόραρε, όντας πάντως σε εμφανή θέση οφσάιντ.

Σεβίλλη – Φιορεντίνα 3-0

Γκολ: 17′, 52′ Αλέις Βιδάλ, 76′ Γκαμεϊρό

Σεβίλλη: Σέρχιο Ρίκο, Αλέις Βιδάλ, Καρίσο, Κολοτζιετσάκ, Τρεμουλινάς, Κριχόβιακ, Εμ’Μπιά, Μπανέγα, ΧΑ Ρέγες (58′ Κόκε), Βιτόλο, Μπάκα (75′ Γκαμεϊρό).

Φιορεντίνα: Νέτο, Τόμοβιτς (46′ Μάικα Ρίτσαρντς), Σάβιτς, Γκονσάλο Ροντρίγκες, Μάρκος Αλόνσο, Μπάντελ (68′ Νταβίντ Πισάρο), Ματίας Φερνάντες, Μπόρχα Βαλέρο, Χοακίν, Σαλάχ, Μάριο Γκόμεθ (80′ Ίλιτσιτς).

Νάπολι-Νντίπρο 1-1

Γκολ: 49′ Νταβίντ Λόπεθ / 81′ Σελεζνιόβ

Νάπολι: Αντούχαρ, Μάτζο, Μπρίτος, Γκουλάμ, Ζορζίνιο, Νταβίντ Λοπεθ (71′ Γκαργκάνο), Χάμσικ, Καγιεχόν (77′ Γκαμπιαντίνι), Ινσίνιε (82′ Μέρτενς), Ιγκουαΐν.

Νντίπρο:
Μπόικο, Φεντέτσκι, Ντόουγκλας, Τσεμπεριάτσκο, Λέο Μάτος, Κάνκαβα (69′ Μπέζους), Φεντορτσούκ, Ροτάν, Λουτσκέβιτς (57′ Μπρούνο Γκάμα), Κονοπλιάνκα, Κάλινιτς (80′ Σελεζνιόβ).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης