Μετά από πολυετή και γεμάτη διακρίσεις καριέρα, ο Τίμο Χίλντεμπραντ αποφάσισε να «κρεμάσει τα γάντια του», καθώς δεν κατάφερε να βρει ομάδα στις ΗΠΑ και τους τελευταίους μήνες παρέμενε ανενεργός.

«Κάθε αντίο είναι δύσκολο» έγραψε ο 36χρονος πορτιέρε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook και πρόσθεσε: «Με την υποστήριξή σας θα είναι πιό εύκολο για εμένα. Θέλω να ευχαριστήσω ξεχωριστά κάθε φίλαθλο, κάθε σύλλογο και κάθε συμπαίκτη γι’ αυτα τα 17 χρόνια στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Λατρεύω το ποδόσφαιρο, αλλά βρίσκομαι σε μία ηλικία που έχω το δικαίωμα να σταματήσω».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χίλντεμπραντ είναι κάτοχος του ρεκόρ «απαραβίαστης εστίας» στην μπουντεσλίγκα, καθώς στο τέλος της περιόδου 2002-2003 και στις αρχές της επόμενης, αγωνιζόμενος στην Στουτγκάρδη, κατάφερε να μην δεχθεί γκολ για εννέα αγώνες και συγκεκριμένα για 855 λεπτά.

«Αυτό το ρεκόρ είναι αποτέλεσμα της εκπληκτικής δουλειάς που έκανε όλη η ομάδα. Εάν κάποιος πλησιάσει ή και καταφέρει να το καταρρίψει, θεωρώ ότι θα είναι η Μπάγερν Μονάχου και ο Μάνουελ Νόιερ» σχολίασε στο “Kicker” ο επτά φορές διεθνής Γερμανός, ο οποίος έκλεισε την καριέρα του με 301 αγώνες στην μπουντεσλίγκα για λογαριασμό της Στουτγκάρδης, της Χοφενχάιμ, της Σάλκε και της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης. Μετά την κατάκτηση του τίτλου με την Στουτγκάρδη, το 2007, πήρε μεταγραφή για την Βαλένθια, ενώ την περίοδο 2010-11 υπερασπίσθηκε την εστία της Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης