Στο αθλητικό κέντρο της «La Ciudad Real Madrid», παρουσία του προέδρου της, Φλορεντίνο Πέρεθ, αποχαιρέτησε τον Φελίπε Ρέγες, η Ρεάλ Μαδρίτης. Με κάθε επισημότητα, η «βασίλισσα» είπε αντίο στον «βασιλιά» της. Ο αρχηγός της έβαλε έτσι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τελεία στη λαμπρή καριέρα του, την οποία κλείνει ως πρώτος σε συμμετοχές στην Ιστορία της ανδρικής ομάδας μπάσκετ, με 1.046.

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ, ο οποίος παρέδωσε στον Φελίπε Ρέγες, το σήμα από χρυσό και διαμάντια της Ρεάλ Μαδρίτης, είπε απευθυνόμενος στον διεθνή Ισπανό πάουερ φόργουορντ: «Ήσουν μια από τις πρώτες σπουδαίες μεταγραφές μου στο μπάσκετ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήρθες στη Ρεάλ Μαδρίτης στα 20 χρόνια σου και τώρα, μετά από 17 σεζόν που μοιραστήκαμε μοναδικές εμπειρίες και δίνοντας το παράδειγμα σε κάθε παιχνίδι, έχετε αποφασίσει να ολοκληρώσεις τη λαμπρή και εντυπωσιακή καριέρα σας ως επαγγελματίας παίκτης. Πέρα από τους θριάμβους, τους τίτλους, τις κατακτήσεις και τις νίκες, υπάρχει κάτι πολύ ξεχωριστό στην πορεία σου.

Εσύ, Φελίπε, υπήρξες όλα αυτά τα χρόνια μια από τις πιο σημαντικές αναφορές στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Πόσο δύσκολο θα είναι για όλους να μην σε βλέπουμε στο παρκέ, να μαζεύεις ριμπάουντ κάτω από το καλάθι. Και πάνω απ’ όλα, πόσο δύσκολο θα είναι για τους οπαδούς μας να βλέπουν τη Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς τον αιώνιο αρχηγό της να τα δίνει όλα στα πιο αποφασιστικά λεπτά. Ωστόσο, το παράδειγμά σου και οι αξίες που σε έκαναν έναν αξέχαστο παίκτη θα είναι για πάντα εδώ γιατί αποτελείς ήδη μέρος του θρύλου μας».

Ο Φελίπε Ρέγες συγκινημένος είπε το «αντίο» στους φιλάθλους της Ρεάλ Μαδρίτης με τα εξής λόγια: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους. Είναι δύσκολο. Είναι η στιγμή που δεν θέλει κανείς αθλητής να φτάσει. Απόλαυσα τα πάντα στο 100%. Άφηνα την ψυχή μου στο παρκέ κάθε στιγμή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νιώθω υπερήφανος που φόρεσα την φανέλα των δύο μεγαλύτερων ομάδων, αυτή της Ρεάλ Μαδρίτης και της εθνικής ομάδας. Όλα στην ζωή κάποια στιγμή τελειώνουν και αν και το κεφάλι μου και το σώμα μου λέει ότι μπορώ να δώσω ακόμη πράγματα, ήρθε η ώρα. Θέλω να δώσω πίσω στο άθλημα αυτά που μου έδωσε. Δεν ξέρω από ποιο πόστο».

Ο Φελίπε Ρέγες είπε κλείνοντας: «Θα μου λείψουν οι συμπαίκτες μου στα αποδυτήρια, η υπομονή τους και το πόσο νοιάζονταν, το πώς μου συμπεριφέρονταν και πώς ήμασταν ενωμένοι στα ταξίδια, όπου περνούσαμε εξαιρετικά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Ρεάλ.

Μου έμαθε πολλά. Εδώ έμαθα πολύ μεγαλύτερες αξίες από την αξία της κατάκτησης των τίτλων. Με κάνατε καλύτερο παίκτη, αλλά πάνω από όλα καλύτερο άνθρωπο και προσπάθησα να το μεταδώσω αυτό και στους νεότερους τα τελευταία χρόνια».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης