Ο Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα προέβαλε σθεναρή αντίσταση στον Στέφανο Τσιτσιπά, ωστόσο ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας βρήκε τον τρόπο για να πάρει το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο του Rotterdam Open (ATP 500).

Στην πέμπτη του συμμετοχή στο τουρνουά της ολλανδικής πόλης ο «Στεφ» (Νο1 του ταμπλό) χρειάστηκε να ενεργοποιήσει όλες τις δυνάμεις του για να κάμψει την αντίσταση του μαχητικού Ισπανού (Νο 46 του κόσμου) με 2-1 σετ (7-5, 6-7, 6-4), κάνοντας έτσι «ποδαρικό» με το… δεξί στη διοργάνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον ο Τσιτσιπάς (Νο 4 στην παγκόσμια κατάταξη) θα διεκδικήσει την Πέμπτη μια θέση στα προημιτελικά απέναντι στον νικητή του αυριανού αγώνα ανάμεσα στον Χάρις (Νο 35) και τον Ιβάσκα (Νο 48).

Ο αγώνας

Ο «Στεφ» μπήκε δυνατά στο κορτ και με ένα γρήγορο break προηγήθηκε με 2-0, ωστόσο ο 22χρονος αντίπαλός του πήρε αμέσως πίσω το σερβίς του και με δύο ακόμη κερδισμένα games πέρασε μπροστά με 3-2.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε εκείνο το σημείο αντέδρασε ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, πληρώνοντας με το ίδιο νόμισμα τον Ισπανό, ο οποίος, όχι μόνο είδε τον Τσιτσιπά να τον προσπερνάει με 4-3, αλλά τραυματίστηκε κιόλας, καθώς τεντώθηκε το γόνατό του και είχε ενόχληση.

Αφού πήρε ιατρικό τάιμ άουτ ο Φοκίνα επέστρεψε στο κορτ και κατάφερε με νέο break να κάνει το 5-4, ενώ σέρβιρε για να κλείσει το σετ.

Εντούτοις υπολόγιζε χωρίς τον Στέφανο, ο οποίος διατήρησε τη ψυχραιμία του, πήρε πίσω το σερβίς του και ισοφάρισε σε 5-5, κατακτώντας εν τέλει το πρώτο σετ με 7-5 με το τέταρτο break του στο ματς.

Στο δεύτερο σετ o Τσιτσιπάς υπερασπίστηκε το σερβίς του και με break έκανε το 4-2.

Εντούτοις ο Φοκίνα απάντησε και με δύο κερδισμένα games ισοφάρισε σε 4-4, μένοντας στο ματς.

Το παιχνίδι συνέχιζε να είναι σε τεντωμένο σχοινί και με το σκορ στο 6-6 οι δύο αντίπαλοι κλήθηκαν να λύσουν τις διαφορές τους στο τάι μπρέικ.

Εκεί πάντως ο Ισπανός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος και με το εμφατικό 7-1 ισοφάρισε σε 1-1.

Το τρίτο σετ ήταν ακόμα πιο οριακό, με τους δύο τενίστες να δίνουν πραγματική μάχη και να διεκδικούν κάθε πόντο, καταφέρνοντας στο τέλος να κρατούν το σερβίς τους.

Όλα αυτά μέχρι το έβδομο game, όπου ο Τσιτσιπάς κατάφερε να κάνει το break και να προηγηθεί με 5-3, βάζοντας έτσι τις βάσεις για να κάνει το 2-1 με 6-4 games.

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης