Βέλγος επιδημιολόγος πρότεινε να παίζουν οι ποδοσφαιριστές φορώντας μάσκες!

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 17 Απριλίου 2020, 18:21
Βέλγος επιδημιολόγος πρότεινε να παίζουν οι ποδοσφαιριστές φορώντας μάσκες!

Μία πρόταση που αναμένεται να προκαλέσει μεγάλη... συζήτηση, κατέθεσε ο Βέλγος επιδημιολόγος, Μαρκ Βαν Ρανστ, ο οποίος είναι ειδικός εμπειρογνώμονας και σύμβουλος της βελγικής κυβέρνησης, σε θέματα που άπτονται της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Βέλγος επιστήμονας, εξέφρασε την άποψη ότι η ποδοσφαιρική δραστηριότητα μπορεί να ξαναρχίσει, εφόσον οι συμμετέχοντες στους αγώνες, φορούν προστατευτικές μάσκες. Μάλιστα, ο Βαν Ρανστ, προχώρησε ακόμη περισσότερο την σκέψη του, διευκρινίζοντας ποιες μάσκες εννοεί.

«Είναι κάτι που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ' όψιν. Φυσικά δεν υπάρχει θέμα χειρουργικών μασκών που είναι εντελώς ακατάλληλες. Στο Διαδίκτυο, υπάρχουν μάσκες κατά της ρύπανσης που μπορούν να φορεθούν και είναι πιο άνετες», δήλωσε ο Βαν Ρανστ μιλώντας στην εφημερίδα «le Soir».

Υπενθυμίζεται, πως το βελγικό πρωτάθλημα έχει σταματήσει, όπως τα περισσότερα πρωταθλήματα στον κόσμο λόγω της πανδημίας του Covid-19 και η κυβέρνηση απαγόρευσε τις μαζικές εκδηλώσεις έως τις 31 Αυγούστου, καθιστώντας πιθανό να αρχίσει η επόμενη σεζόν με αγώνες κεκλεισμένων των θυρών.

Πηγή φωτογραφίας: PHOTOSPORT

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 17 Απριλίου 2020, 18:27