Η Μπαρτσελόνα βάζει χορηγό στο Καμπ Νου και διαθέτει τα έσοδα στην έρευνα για τον κορωνοϊό

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 21 Απριλίου 2020, 17:17
Η Μπαρτσελόνα βάζει χορηγό στο Καμπ Νου και διαθέτει τα έσοδα στην έρευνα για τον κορωνοϊό

Σε μία ιστορική απόφαση κατέληξε η διοίκηση της Μπαρτσελόνα, η οποία για πρώτη φορά θα διαθέσει προς ενοικίαση το όνομα του Καμπ Νου για την αγωνιστική περίοδο 2020-21.

Μέσω του θυγατρικού ιδρύματος «Barca Foundation», στο οποίο προεδρεύει ο αντιπρόεδρος του συλλόγου, Ζόρντι Καρντονέρ Κασάους, οι Καταλανοί θα αναζητήσουν εταιρεία χορηγό, που θα «δανείσει» το όνομά της στο γήπεδο της ομάδας, την επόμενη αγωνιστική σεζόν. Όπως διευκρινίζει στην ανακοίνωσή της η Μπαρτσελόνα, το σύνολο των χρημάτων της χορηγίας θα δοθεί, μέσω του «Barca Foundation», στην έρευνα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Η ιστορία της ονοματοδοσίας του «Καμπ Νου» θυμίζει αρκετά το προηγούμενο μεγάλο εμπορικό άνοιγμα της Μπαρτσελόνα, που αφορούσε τη διαφήμιση στη φανέλα. Οι «μπλαουγκράνα» δεν είχαν ποτέ χορηγό φανέλας ως το 2006, όταν αποφάσισαν να συνεργαστούν με τη UNICEF, σε μία κίνηση φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Αφού όμως ξεπεράστηκε το... ταμπού, λίγα χρόνια αργότερα οι Καταλανοί διέθεσαν το εμπρόσθιο μέρος της φανέλας σε «κανονικούς» χορηγούς, διατηρώντας τη UNICEF στο πίσω μέρος.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 21 Απριλίου 2020, 17:19