Σε συνέντευξή του με την ιστοσελίδα της Λίβερπουλ ο πρώην παίκτης της Τσάμπι Αλόνσο δήλωσε έκπληκτος από την πορεία της στο πρωτάθλημα και στο Τσάμπιονς Λιγκ ενώ ανέφερε τον ημιτελικό με την Τσέλσι το 2005 (στον οποίο οι «κόκκινοι» είχαν κερδίσει με σκορ 1-0 με το γκολ «φάντασμα» του Λουίς Γκαρσία).

O 37χρόνος παλαίμαχος μέσος δήλωσε: «Η πορεία της Λίβερπουλ φέτος είναι πετυχημένη. Δεν είναι μόνο τα αποτελέσματα, είναι η ενέργεια γύρω από το σύλλογο και η διάθεση των οπαδών, αυτό είναι επιτυχία. Και τώρα ελπίζουν να διοχετεύσουν αυτή την ενέργεια για ένα τελευταίο μεγάλο επίτευγμα, που θα είναι να σηκώσουν το τρόπαιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο,τιδήποτε όμως και αν συμβεί, πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στους παίκτες της Λίβερπουλ και να βγάλουμε το καπέλο στον προπονητή. Έχουν όλο το θαυμασμό μου».

Εν συνεχεία μίλησε για την επική ανατροπή της Λίβερπουλ με 4-0 μετά από την ήττα της με 3-0 στο Καμπ Νόου, αναφέροντας:

«Το είδα το ματς! Ήμουν στην Ελβετία κάνοντας τα τελευταία μαθήματα προπονητικής για να πάρω τη σχετική άδεια από την UEFA, και ήμουν μαζί με προπονητές από Αγγλία, Ιταλία, Σουηδία και Ισπανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν το παιχνίδι σκεφτόμουν πως θα ήταν δύσκολο αλλά πως ίσως τα καταφέρουν. Πίστευα πως αν έβαζαν ένα γκολ θα μπορούσαν να δημιουργήσουν το κλίμα που ήθελαν. Και μόλις έγινε το 1-0 από τον Οριγκί, ήξερες ότι μπορούσε να συμβεί: δεν θέλεις να είσαι η Μπάρτσα και να υπερασπίζεσαι αβαντάζ δύο γκολ μπροστά από το Kop (σ.σ.: η εξέδρα των φανατικών του Άνφιλντ), δεν θέλεις να βρίσκεσαι σε αυτή τη θέση.

Μετά από το τέλος του αγώνα πήρα τηλέφωνο έναν φίλο και του είπα “η ατμόσφαιρα έμοιαζε να είναι τρομερή αλλά ήταν καλύτερη από το ματς με την Τσέλσι το 2005”.

Πίστευα ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη ατμόσφαιρα αλλά μου είπε ο φίλος μου ότι ίσως ήταν παρόμοια. Μπορούσες να το αντιληφθείς αυτό. Εάν παίξουν με την ίδια ενέργεια και έχουν την ίδια αφοσίωση και συγκέντρωση που είχαν απέναντι στην Μπαρτσελόνα, ακόμα και στο Καμπ Νόου, έχουν μεγάλες πιθανότητες να νικήσουν την Τότεναμ στον τελικό».

Επιμέλεια: Βασίλης Καραμπατσόλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης