Απέφυγε τα μεγάλα λόγια ο τεχνικός της Ντόρτμουντ, Γκιούργκεν Κλοπ στη συνέντευξη Τύπου, εν όψει του αυριανού τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ με αντίπαλο την Μπάγερν Μονάχου.

Ο τεχνικός των Βεστφαλών παρομοίασε την ευκαιρία που τους δόθηκε με την αναρρίχηση των ανθρώπων στο… Έβερεστ ενώ παράλληλα τόνισε πως η προσπάθεια είναι αυτή που μετράει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θέλουμε να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε. Το αν το γερμανικό ποδόσφαιρο έχει βελτιωθεί σε σχέση με τους άλλους δεν το γνωρίζω. Δεν είναι ότι το γερμανικό ποδόσφαιρο κυριαρχεί ολοκληρωτικά. Θα προσπαθήσουμε ξανά και ξανά για να φτάσουμε στον τελικό, αλλά δε γνωρίζω αν θα το καταφέρουμε.

Οι άνθρωποι αναρριχήθηκαν στο Έβερεστ γνωρίζοντας 10 μέτρα πριν από την κορυφή ότι ενδέχεται να μην τα καταφέρουν. Τουλάχιστον προσπάθησαν. Όπως κι εμείς. Αυτή η ομάδα έχει μεγαλώσει τα τελευταία πέντε χρόνια και νομίζω πως μόνο σε αυτόν τον σύλλογο θα μπορούσαν τα πράγματα να έχουν εξελιχθεί έτσι. Ίσως γι’ αυτό τα πράγματα για μας είναι λίγο πιο συναισθηματικά».

Από την πλευρά του ο Ματς Χούμελς, ο οποίος ρωτήθηκε για το αν θ’ αγωνιστεί στον τελικό, είπε: «Ναι, ευτυχώς ο φόβος ήταν μεγαλύτερος από το πρόβλημα. Το πόδι μου δεν είναι ακριβώς όπως πριν, αλλά είμαι εντάξει για το παιχνίδι και ελπίζω να είμαι σε θέση να παίξω και στα υπόλοιπα παιχνίδια της σεζόν (σ.σ. συμπεριλαμβανομένων κι εκείνων της εθνικής Γερμανίας)».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης