Αν και πραγματοποίησε καλή εμφάνιση για μεγάλο διάστημα του παιχνιδιού, η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών δεν κατάφερε να αποφύγει την πρώτη ήττα της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχασε 13-10 από την οικοδέσποινα Ουγγαρία και πλέον την Κυριακή (19/1, 18:30) θα διεκδικήσει απέναντι στη Ρωσία τη δεύτερη θέση του Α΄ ομίλου.

Σε κάθε περίπτωση, η ελληνική ομάδα θα βρίσκεται στους προημιτελικούς της Τρίτης (21/1) κι εκεί θα προσπαθήσει να πετύχει την υπέρβαση που δεν πέτυχε απόψε…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εθνική βρήκε -ασυνήθιστα εύκολα- επιθετικές λύσεις στο ξεκίνημα του ματς και έδειξε στις γηπεδούχους ότι ήταν αποφασισμένη να δώσει μάχη. Η άμυνα δεν ήταν κακή, καταφέρνοντας μάλιστα να εξουδετερώσει το μεγάλο όπλο της Ουγγαρίας, τη Ρίτα Κέστελι, αλλά οι Μαγυάρες είχαν 4/4 στην παίκτρια παραπάνω, με τη Λαϊμέτερ μάλιστα να σκοράρει στην εκπνοή της πρώτης περιόδου, διαμορφώνοντας το 4-4. Η ελληνική ομάδα παρέμεινε αξιόμαχη και στο δεύτερο οκτάλεπτο, αλλά «πλήρωσε» τις τρεις χαμένες επιθέσεις με αριθμητικό πλεονέκτημα και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 8-6. Το ακόμη χειρότερο για τον Γιώργο Μορφέση, ήταν ότι είδε την Ελευθερία Πλευρίτου να αποβάλλεται με τρεις ποινές, περίπου ένα λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου, στερώντας του μία από τις πλέον ποιοτικές παίκτριες για το υπόλοιπο της αναμέτρησης.

Η επιθετική «αφλογιστία» της εθνικής, η οποία ξεκίνησε από τα μέσα της δεύτερης περιόδου (όταν η Ξενάκη ισοφάρισε σε 6-6) και κράτησε σχεδόν 14 λεπτά, ακύρωσε τις αμυντικές της προσπάθειες και κάποιες θετικές επεμβάσεις της Διαμαντοπούλου (που απέκρουσε τετ-α-τετ της Βάλι στην κόντρα). Μοιραία κάποια στιγμή, οι Μαγυάρες «ξεκόλλησαν» και ξέφυγαν 11-6 στις αρχές του τελευταίου οκταλέπτου. Ξαφνικά, με δύο γκολ της Κότσια κι ένα της Νίνου μέσα σε περίπου ενάμισι λεπτό, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μείωσε σε 11-9 και… άγχωσε τις γηπεδούχους, που αμέσως μετά μάλιστα έχασαν επίθεση με δύο παίκτριες παραπάνω. Οι διεθνείς όμως δεν κατάφεραν να πλησιάσουν περισσότερο και η Γκάρντα (κορυφαία του αγώνα με τέσσερα τέρματα) με έναν «κεραυνό» από τα 6μ. καθάρισε οριστικά το ματς και την πρωτιά του Α΄ ομίλου για την ομάδα της.

Αν μη τι άλλο, η εθνική έχει αρκετά θετικά στοιχεία να κρατήσει από την αποψινή αναμέτρηση, όπου κατάφερε να κοντράρει για μεγάλο διάστημα έναν ισχυρότερο αντίπαλο (και μάλιστα μέσα στην έδρα του), ενώ στα «συν» καταγράφεται και το γεγονός ότι οι διεθνείς δεν παράτησαν το παιχνίδι όταν «στράβωσε». Είναι η πρώτη φορά τον τελευταίο χρόνο που η ελληνική ομάδα θυμίζει κάτι από τον καλό της εαυτό και η αναμέτρηση με την Ουγγαρία μπορεί, παρά την ήττα, να βοηθήσει σημαντικά στην ψυχολογική ανάταση των διεθνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα οκτάλεπτα: 4-4, 4-2, 2-0, 3-4

Ουγγαρία (Ατίλα Μπίρο): Γκανγκλ, Σίλαγκι, Μάτε, Γκουρισάτι 1, Βάλι 1, Παρκς 3, Ίλες 2, Κέστελι, Λαϊμέτερ 2, Γκιονγκιόσι, Ριμπάνσκα, Γκάρντα 4, Τσέχο-Κόβατσνε.

Ελλάδα (Γιώργος Μορφέσης): Χρ. Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά 1, Β. Διαμαντοπούλου, Ελευθεριάδου, Μαργ. Πλευρίτου 2, Αβραμίδου 1, Μυριοκεφαλιτάκη, Μπενέκου, Κότσια 2, Νίνου 1, Ελευθ. Πλευρίτου 1, Ξενάκη 2, Σταματοπούλου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης