Μανωλόπουλος: «Δεν αντέχει κριτική το παιχνίδι»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017, 22:14
Μανωλόπουλος: «Δεν αντέχει κριτική το παιχνίδι»
Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος μετά την βαριά ήττα της ΑΕΚ από τον Παναθηναϊκό παραδέχθηκε από την πλευρά του ότι η Ένωση δε μπορούσε να κοντράρει τους «πράσινους».

«Δεν αντέχει κριτική το παιχνίδι. Πολύ άσχημη βραδιά για εμάς. Ξεκινήσαμε πάρα πολύ άσχημα και επιθετικά και αμυντικά. Ο Παναθηναϊκός βρήκε ψυχολογία και θεωρώ ότι ήταν καταπληκτικός σήμερα. Πάρα πολύ εύστοχος. Ό,τι και να δοκιμάσαμε σε άμυνα και επίθεση δεν λειτούργησε. Αλλάξαμε 4 πλάνα στην άμυνά μας, στην επίθεση άλλαξα πάρα πολύ τα σχήματα μήπως λειτουργήσει κάτι, αλλά δεν λειτούργησε. Αν δει κάποιος στο φύλλο της στατιστικής θα παρατηρήσει ότι είμαστε χειρότεροι σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες. Στεναχωριέμαι για τον κόσμο που ήρθε να μας δει επειδή το πίστευε, όπως και εμείς, αλλά δεν τα καταφέραμε. Δεν έχω παράπονο από τα παιδιά. Προσπάθησαν πάρα πολύ. Προσπάθησαν και στα 4 παιχνίδια, αλλά δεν τα καταφέραμε», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια σημείωσε: «Το ότι κερδίσαμε ένα παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, ενώ στο πρώτο ήμασταν καλοί και το τρίτο το χάσαμε από λάθη απειρίας, άυξησε πολύ η πίεση και τις προσδοκίες για την ομάδα. Η απογοήτευση ήταν μεγάλη. Μπήκα στα αποδυτήρια και είπα στους παίκτες στο ημίχρονο ότι μπορούμε να γυρίσουμε το παιχνίδι, να το πιστέψουμε. Τα παιδιά μπήκαν στο παρκέ, το πάλεψαν, αλλά δεν βγήκε τίποτα. Ήταν καρμπόν τα δύο ημίχρονα. Υπήρχε απογοήτευση. Φυσικά δε μου άρεσε αυτό που είδα, αλλά δεν θα κατηγορήσω τα παιδιά. Η πίεση και οι προσδοκίες ήταν μεγάλες.

Είχα πει όταν χάσαμε το 3ο παιχνίδι ότι στεναχωρηθήκαμε όλοι. Τα προηγούμενα χρόνια, ίσως και φέτος, η ομάδα και οι παίκτες θα ήταν ευχαριστημένοι που χάσαμε με μικρή διαφορά. Μετά το 3ο παιχνίδι ήταν όλοι στεναχωρημένοι, όχι επειδή χάσαμε από τον Παναθηναϊκό, μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, αλλά για τον τρόπο που χάσαμε. Μας στεναχώρησε όλους και πιστεύαμε ότι θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε τη νίκη σήμερα. Αυτό ανέβασε την πίεση και ίσως είναι μία εξήγηση γιατί δεν τα καταφέραμε».

Ο Δημήτρης Μαυροειδής από την πλευρά του, είπε: «Δε μπορούμε να πούμε κάτι για το παιχνίδι. Από το πρώτο λεπτό δεν μπήκαμε στο πνεύμα του παιχνιδιού. Αφήσαμε τον Παναθηναϊκό και έκανε ό,τι ήθελε. Μετά βρήκε και ψυχολογία και ό,τι και να προσπαθήσαμε να κάνουμε στην άμυνα δεν έβγαινε. Είχαν τρομερή αυτοπεποίθηση. Τα βάλανε όλα. Όταν παίζεις με τέτοιες ομάδες δεν πρέπει να τις αφήσεις να πιστέψουν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Νομίζω ότι κυριάρχησαν. Καλή συνέχεια σε αυτούς και συγνώμη στους φιλάθλους μας που δε μπορέσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017, 22:15