Η Ευρωλίγκα αποφάσισε να καταλογίζονται ως αντιαθλητικά τα φάουλ που ο αμυντικός σταματά τον αιφνιδιασμό του επιτιθέμενου και για τον νέο κανονισμό μίλησαν οι Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και Αϊτο Ρενέσες.

«Θα κάνει το παιχνίδι πιο γρήγορο. Νομίζω ότι οι φίλαθλοι λατρεύουν το γρήγορο παιχνίδι και θέλουν να δουν τη δράση να αλλάζει πλευρές γρήγορα. Αυτός ο κανονισμός ελπίζω να δημιουργήσει λιγότερες διακοπές στο παιχνίδι και θα έχουμε περισσότερους πόντους και κατοχές» τόνισε ο προπονητής της Ζαλγκίρις Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και συνέχισε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εμείς οι προπονητές συμφωνούμε ότι είναι καλό και σημαντικό να είμαστε μέρος της απόφασης. Αυτή είναι η ζωή μας. Δουλεύουμε πάνω στο παιχνίδι σε καθημερινή βάση. Αγαπάμε το παιχνίδι και νοιαζόμαστε γι αυτό. Το να συζητάμε με τους διαιτητές και να συμφωνούμε σε κάτι τέτοιο, είναι για το καλό του παιχνιδιού».

Ο Αΐτο Ρενέσες που προπονεί την Γκραν Κανάρια σχολίασε: «Εάν μία ομάδα μπορεί να σταματήσει έναν αντίπαλο όπως πριν, δίχως να τιμωρείται ή να προσπαθεί αρκετά, τότε βλάπτει το άθλημα. Πλέον, όταν οι διαιτητές το υποδεικνύουν, όλοι θα σταματήσουν να κάνουν τέτοια φάουλ επειδή δεν θα τους δίνει πια το πλεονέκτημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης