ΕΟΚ: «Σεβασμό στην ομόφωνη απόφαση του αθλητικού κινήματος» ζητά με ψήφισμα η Ολομέλεια των προέδρων Ενώσεων

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020, 17:10
ΕΟΚ: «Σεβασμό στην ομόφωνη απόφαση του αθλητικού κινήματος» ζητά με ψήφισμα η Ολομέλεια των προέδρων Ενώσεων

Παρουσία όλων των προέδρων των Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών της ΕΟΚ πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 27ης Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε ομόφωνα η σύνταξη ψηφίσματος αποδοκιμασίας της πρόσφατης τροποποίησης του Αθλητικού Νόμου.

Με το εν λόγω ψήφισμα, το περιεχόμενου του οποίου αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ, η Ολομέλεια των προέδρων των Αθλητικών Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών χαρακτηρίζει «αντισυνταγματικό» το άρθρο 8 του ν. 4639 2019, το οποίο αναφέρεται στο ηλικιακό όριο των παραγόντων. «Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να σεβασθεί την ομόφωνη απόφαση του αθλητικού κινήματος και να προστατέψει, όπως έχει υποχρέωση την κατοχυρωμένη αυτονομία των Αθλητικών Ομοσπονδιών και να προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση μιας αντισυνταγματικής διάταξης, που δημιουργεί τις προϋποθέσεις να τεθεί η χώρα μας εκτός των διεθνών αθλητικών φορέων και των διεθνών αγωνιστικών εκδηλώσεων,» αναφέρεται στο ψήφισμα ανάμεσα σε άλλα.

Αναλυτικά το ψήφισμα, όπως αυτό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ:

«Η Ολομέλεια των Προέδρων των Αθλητικών Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών της Ε.Ο.Κ. που συνεδρίασε στις 27 Ιανουαρίου 2020 εκφράζει ομόφωνα την αποδοκιμασία, τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες της για το άρθρο 8 του ν. 4639 2019, το οποίο είναι σαφώς και κατά γενική παραδοχή αντισυνταγματικό, απροσχημάτιστα φωτογραφικό και το οποίο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη δεσμευτικής για όλους ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΧΑΡΤΑ, το άρθρο 5 της οποίας αναγνωρίζει και κατοχυρώνει την χωρίς όρους διοικητική αυτονομία των Εθνικών Αθλητικών Ομοσπονδιών, απαγορεύοντας κάθε άμεση ή έμμεση περιοριστική παρέμβαση της Πολιτείας.

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Αθλητικών Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών της Ε.Ο.Κ. συμφωνεί απόλυτα με το από 22-11-2019 ψήφισμα που ομόφωνα αποφάσισε η Ολομέλεια της Ε.Ο.Ε., με το οποίο ζητείται η άμεση κατάργηση του αντισυνταγματικού αυτού άρθρου, το οποίο έχει αποδοκιμάσει το σύνολο των θεσμικών φορέων του αθλητισμού και του αθλητικού κινήματος.

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να σεβασθεί την ομόφωνη απόφαση του αθλητικού κινήματος και να προστατέψει, όπως έχει υποχρέωση την κατοχυρωμένη αυτονομία των Αθλητικών Ομοσπονδιών και να προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση μιας αντισυνταγματικής διάταξης, που δημιουργεί τις προϋποθέσεις να τεθεί η χώρα μας εκτός των διεθνών αθλητικών φορέων και των διεθνών αγωνιστικών εκδηλώσεων.

Η Πολιτεία έχει υποχρέωση να σεβασθεί και να προστατέψει το δικαίωμα των Αθλητικών Ομοσπονδιών να ρυθμίζουν μέσω των νομίμων οργάνων τους όλα τα θέματα που αφορούν τον τρόπο και τις διαδικασίες διοίκησης και οπωσδήποτε τις διαδικασίες εκλογής των μελών των Διοικητικών τους Συμβουλίων».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020, 17:12