Ο oμοσπονδιακός τεχνικός της Τσεχίας, Ρόνεν Γκίνζμπουργκ, ήταν ικανοποιημένος που η ομάδα του προστάτεψε τη διαφορά απέναντι στην Ελλάδα, αλλά υπενθύμισε πως οι Τσέχοι δεν έχουν προκριθεί ακόμη στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στην παρθενική συμμετοχή της Τσεχίας σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Ρόνεν Γκίνζμπουργκ τόνισε στη συνέντευξη Τύπου, μετά τη νίκη της Ελλάδας με 84-77, πως θα πρέπει πρώτα να νικήσουν οι ΗΠΑ τη Βραζιλία για να κάνουν… όνειρα οκτάδας οι παίκτες του.

Ο Ρόνεν Γκίνζμπουργκ επισήμανε: «Δεν πανηγυρίζουμε, γιατί χρειαζόμαστε νίκη των ΗΠΑ επί της Βραζιλίας. Πιστεύουμε σε εκείνους. Για το ματς, δεν έχω πολλά να πω για τους αθλητές μου. Σε κάθε αγώνα δείχνουν όλο και περισσότερο πάθος. Αυτή η εθνική ομάδα παλεύει σαν λιοντάρι, αντιμετωπίσαμε μία από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου. Δεν έχω λόγια αυτή τη στιγμή. Είπα ξανά ότι ο Τόμας (σ.σ. Σατοράνσκι) δεν ενδιαφέρεται για τα στατιστικά, αλλά για να κερδίζει αγώνες. Είναι ο ηγέτης μας. Τακτικά πήγαμε καλά, ξέραμε ότι δεν μπορούμε να τους σταματήσουμε στο ένας εναντίον ενός, χρησιμοποιήσαμε ζώνη, τα πήγαμε καλά και ενώ είχαμε μερικά προβλήματα, στο τέλος μας βοήθησε. Ήταν ένας από τους παράγοντες γι’ αυτό το αποτέλεσμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώτος σκόρερ των Τσέχων με 25 πόντους Γιάρομιρ Μπόχατσικ υπογράμμισε: «Χάσαμε, αλλά έχουμε ακόμη πιθανότητες πρόκρισης. Ελπίζουμε οι ΗΠΑ να κερδίσουν για να πάμε στην οκτάδα. Έτσι θα είμαστε χαρούμενοι μετά από αυτόν τον αγώνα. Η διοργάνωση είναι εξαιρετική, μας άρεσε πολύ η παρουσία μας στη Σανγκάη και τώρα στη Σενζέν».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης