Οι Νιου Γιορκ Νικς απέλυσαν τον Ντέιβιντ Φιζντέιλ και θα πορευθούν με υπηρεσιακό τεχνικό τον Μάικ Μίλερ. Ο 45χρονος Φιζντέιλ είχε αναλάβει τους Νικς τον Μάιο του 2018 υπογράφοντας τετραετές συμβόλαιο, αλλά δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να «φρενάρει» την πτωτική πορεία της ομάδας και αποχωρεί από τη Νέα Υόρκη με συνολικό ρεκόρ 21-83 και 4-18 τη φετινή περίοδο, επίδοση που ισοφαρίζει το χειρότερο ξεκίνημα στην ιστορία του συλλόγου.

Οι Νικς κινούνται εδώ και χρόνια μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, με διαδοχικές αποτυχημένες επιλογές παικτών και προπονητών, αλλά και μία αξιοσημείωτη (με δεδομένη τη δυναμική της πόλης) αδυναμία να προσελκύσουν πρωτοκλασάτους παίκτες που είναι ελεύθεροι. Χαρακτηριστική η περίπτωση του φετινού καλοκαιριού, όταν διεκδίκησαν τόσο τον Κέβιν Ντουράντ όσο και τον Κάιρα Ίρβινγκ, αλλά είδαν και τους δύο σταρ να τους γυρνούν την πλάτη και να υπογράφουν στους γειτονικούς Μπρούκλιν Νετς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαζί με τον Φιζντέιλ απολύθηκε και ο συνεργάτης του, Κιθ Σμαρτ, ενώ ο επίσης βοηθός του Μάικ Μίλερ ανέλαβε καθήκοντα υπηρεσιακού προπονητή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης