Πιτίνο: «Ξεχωριστό να εκπροσωπείς μια ολόκληρη χώρα»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2021, 16:44
Πιτίνο: «Ξεχωριστό να εκπροσωπείς μια ολόκληρη χώρα»

Ξεχωριστή εμπειρία χαρακτήρισε ο Ρικ Πιτίνο το να βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της εθνικής Ελλάδας και να εκπροσωπεί ολόκληρη τη χώρα. Με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ λίγο πριν από την έναρξη της προετοιμασίας για το Προολυμπιακό τουρνουά της Βικτόρια, ο Αμερικανός προπονητής δήλωσε ότι «θέλουμε να παίξουμε με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο», για τον οποίο «θα πρέπει όλοι οι παίκτες να φτάσουν σε ένα πολύ καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης». Χαρακτήρισε περιορισμένο το χρόνο που έχει η εθνική στη διάθεσή της για προετοιμασία, ωστόσο στάθηκε στο γεγονός ότι «διαθέτουμε κάποια παιδιά από τον Ολυμπιακό που είχαν το χρόνο να ξεκουραστούν, είναι φρέσκοι, είναι σπουδαίοι παίκτες», κάτι που διευκολύνει τη δουλειά του.

Αναλυτικά ο Πιτίνο μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ για:

- Την πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής ομάδας: «Θέλουμε να παίξουμε με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο. Πριν όμως εφαρμόσουμε αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού, θα πρέπει όλοι οι παίκτες να φτάσουν σε ένα πολύ καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης. Η πρώτη εβδομάδα προετοιμασίας θα αφορά στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης. Ανυπομονώ για την πρόκληση, θα είναι πολύ διασκεδαστική».

- Την Εθνική ομάδα: «Είμαι ενθουσιασμένος. Η Εθνική ομάδα είναι κάτι διαφορετικό από το να προπονείς έναν σύλλογο. Αφορά στην υπερηφάνεια όλης της ομάδας και την προσπάθειά της να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι θέμα υπερηφάνειας, δεν έχει να κάνει με το ποια ομάδα εκπροσωπείς. Κάθε φορά που εκπροσωπείς μια ολόκληρη χώρα είναι κάτι ξεχωριστό, ειδικά μια χώρα σαν την Ελλάδα».

- Τον περιορισμένο χρόνο προετοιμασίας: «Δεν είναι το καλύτερο δυνατό ότι θα έχουμε περιορισμένο χρόνο για προετοιμασία, αλλά διαθέτουμε κάποια παιδιά από τον Ολυμπιακό που είχαν το χρόνο να ξεκουραστούν, είναι φρέσκοι, είναι σπουδαίοι παίκτες και θα είναι πιο εύκολο για μας να έχουμε τέτοια εμπειρία στην ομάδα μας».

- Το τουρνουά «Ακρόπολις»: «Η Σερβία, το Μεξικό και το Πουέρτο Ρίκο είναι όλες τους εξαιρετικές ομάδες. Τα τρία αυτά φιλικά στο τουρνουά ‘Ακρόπολις-Eurobank’ θα είναι σπουδαίας χρησιμότητας για την προετοιμασία μας εν όψει του Προολυμπιακού Τουρνουά».

Στο μεταξύ, δηλώσεις πριν από την πρώτη συγκέντρωση της εθνικής έκανε και ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος επιστρέφει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετά από έξι χρόνια. Ο πολύπειρος γκαρντ δήλωσε ότι έχει ξεκουραστεί και πως είναι δυνατός και έτοιμος να βοηθήσει στην προσπάθεια της «γαλανόλευκης» να πάρει το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τους οποίους χαρακτήρισε ύψιστη τιμή για έναν αθλητή. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η εθνική ομάδα «είναι κάτι ιερό, πάνω από όλους και όλα», ενώ χαρακτήρισε ως τη μεγαλύτερη νίκη «το να αφήσουμε μια παρακαταθήκη για τη νέα γενιά».

Αναλυτικά, ο «V-Span» μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ για:

- Την επιστροφή του στην Εθνική ομάδα: «Δεν το είχα σκεφτεί, ούτε το είχα φανταστεί ότι μετά από έξι χρόνια θα είμαι ξανά εδώ. Πολλές φορές τα πράγματα έρχονται διαφορετικά, η συγκυρία ήταν ιδανική, έχω ξεκουραστεί και είμαι δυνατός. Ο κύριος Πιτίνο μού έδειξε εμπιστοσύνη και σεβασμό και τον ευχαριστώ πολύ γι' αυτό. Είμαι έτοιμος μαζί και με τα υπόλοιπα παιδιά να βοηθήσω στην προσπάθεια της Εθνικής ομάδας να βρεθεί στην ύψιστη τιμή για έναν αθλητή, που είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες».

- Το κίνητρο να βρεθεί για τρίτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες: «Αυτή η διοργάνωση είναι η ύψιστη τιμή για κάθε αθλητή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αγωνιζόμαστε για την Εθνική ομάδα της χώρας μας. Είναι κάτι ιερό, πάνω από όλους και όλα. Είναι μια πρόκληση για όλη την ομάδα να προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

- Το έξτρα κίνητρο που είχε για να επιστρέψει στην Εθνική ομάδα: «Έχω υπηρετήσει την Εθνική ομάδα πάρα πολλά χρόνια. Αυτή τη στιγμή το τάιμινγκ ήταν ιδανικό. Έχουμε τελειώσει εδώ και σχεδόν δύο μήνες τη σεζόν. Ο σεβασμός και η εμπιστοσύνη του κόουτς σε συνδυασμό με τη θέλησή μου να αγωνιστώ στην Εθνική ομάδα της χώρας μου και να βοηθήσω σε αυτή την προσπάθεια με τα άλλα παιδιά έπαιξαν ρόλο. Επίσης το να αφήσουμε μια παρακαταθήκη για τη νέα γενιά, να την εμπνεύσουμε αν μπορούμε, ώστε να έχει υγεία και μέλλον τα επόμενα χρόνια. Για μένα αυτό θα είναι η μεγαλύτερη νίκη, μεγαλύτερη ακόμη κι από μια πρόκριση».

- Το αν ονειρεύεται ένα μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από αυτά που έχει κατακτήσει σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και Παγκόσμιο Κύπελλο: «Δεν σκέφτομαι τόσο μακριά. Σκέφτομαι το τώρα, το πώς θα νιώσουν και τα νέα παιδιά τι σημαίνει να αγωνίζεσαι για την πατρίδα σου και να αντιπροσωπεύεις τα ιδανικά της. Αυτό πρέπει να μπει γερά στο πετσί όσων αγωνίζονται στην Εθνική ομάδα. Είναι η μεγαλύτερη τιμή που μπορεί να έχει ένας αθλητής σε όλα τα σπορ».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2021, 16:46