Η αποστολή του Ολυμπιακού αναχώρησε, χωρίς προβλήματα, για το Μιλάνο, όπου την Παρασκευή (3/3, 21:30) αντιμετωπίζει την Αρμάνι, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Euroleague.

Με δηλώσεις του στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ο Γιώργος Μπαρτζώκας, εξήγησε πως άπαντες στην ομάδα του Πειραιά έχουν επηρεαστεί από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε για το ματς με την Αρμάνι:

«Χωρίς αμφιβολία μας έχει επηρεάσει η τραγωδία στα Τέμπη. Πώς είναι δυνατόν οποιοσδήποτε νοήμων άνθρωπος να μην επηρεαστεί από αυτό το γεγονός; Και οι ξένοι μας, όχι μόνο οι Έλληνες. Είναι κάτι που έχει συγκλονίσει την παγκόσμια κοινωνία, όχι μόνο την ελληνική, αλλά όπως είπες και εσύ πρέπει να εργαστούμε. Δύσκολα, αλλά είναι στη φύση της δουλειάς μας».

Αναφορικά στην Αρμάνι, ο Μπαρτζώκας εξήγησε: «Έχουν κερδίσει τα τρία τελευταία παιχνίδια. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουν καλό προπονητή και ρόστερ. Έχουν όμως μια χρονιά που με αιτία τους τραυματισμούς που είχαν κυρίως δεν πήγαν όσο καλά περίμεναν. Ντεφορμαρίστηκαν, έπαιξαν με πίεση, έχασαν παιχνίδια. Τώρα είναι σε καλύτερη κατάσταση από τότε που πήραν τον Ναπίερ κερδίζουν συνεχόμενα. Αν εξαιρέσεις στο Κύπελλο που απέτυχαν έχουν συνεχόμενες νίκες. Δείχνουν να ανακάμπτουν αγωνιστικά με στόχο να πάρουν το πρωτάθλημα στην Ιταλία και φυσικά όλοι έχουν κίνητρο εναντίον μας λόγω της θέσης που κατέχουμε, αλλά και εμείς πλέον παίζουμε και με το πρέπει και πρέπει να ξεπεράσουμε την ψυχολογική επιβάρυνση που μας δίνει το γεγονός ότι πρέπει να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το γεγονός πως αν «στραβώσει» ένα παιχνίδι, ο Ολυμπιακός δείχνει σε θέση να το γυρίσει, ο Μπαρτζώκας είπε: «Δεν θα το έλεγα έτσι. Δε θέλουμε να μας στραβώνει ένα παιχνίδι, άλλες φορές συμβαίνει αυτό. Μη ξεχνάμε ότι έχουμε και επτά ήττες. Το ρεκόρ μας είναι πολύ καλό. Ιδίως εκτός έδρας, αλλά η προσέγγιση δεν αλλάζει ποτέ. Πάμε να δούμε μόνο το επόμενο ματς. Διάφοροι συνάδελφοί σας έχουν αρχίσει και κάνουν σενάρια, πολύ στατιστικά σενάρια και σημαντικά, αλλά για εμάς δεν μπορεί να είναι τέτοια η προσέγγιση μας. Πρέπει να κοιτάξουμε μόνο το επόμενο ματς και μετά το επόμενο. Αν δείτε το πρόγραμμα μας έχουμε Κυριακή στη Ρόδο, την Τρίτη παίζουμε με την Μπαρτσελόνα. Δεν μπορούμε να το δούμε έτσι. Μπορούμε να δούμε μόνο το παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας».

Τέλος, για την παρουσία των φιλάθλων του Ολυμπιακού στο Μιλάνο, ο τεχνικός της ομάδας του Πειραιά επισήμανε: «Ο κόσμος μας εμπιστεύεται ότι θα δώσουμε μάχη, θα παλέψουμε το παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε το μπάσκετ μας. Όλοι ξέρουν ότι πάντα υπάρχουν δύο αποτελέσματα. Νιώθουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου. Αυτό είναι το μέγεθος του Ολυμπιακού, όπου κι αν παίζει έχει κόσμο μαζί».

Aπό τη μεριά του ο Σάσα Βεζένκοφ δήλωσε πως περιμένει «μια μάχη, έναν δύσκολο αγώνα» στο Μιλάνο:

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος άνθρωπος που ζει στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο που δεν έχει δει τι έχει γίνει. Εκ μέρους όλης της ομάδας να πω τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων. Είναι μια μεγάλη τραγωδία. Να αναπαυθούν εν ειρήνη. Το μπάσκετ περνά σε δεύτερη μοίρα. Κάτι τέτοιες στιγμές βλέπουμε για πόσο ασήμαντα πράγματα νευριάζουμε στην καθημερινότητά μας, για τι πράγματα αγχωνόμαστε. Θα μπορούσε ο καθένας να είναι στη θέση αυτών των παιδιών, γιατί μιλάμε κυρίως για νέα παιδιά. Εύχομαι αυτή η τραγωδία να είναι η τελευταία, να μάθουμε μέσα από αυτό. Τα συλλυπητήριά μου σε όλους αυτούς που θρηνούν θύματα».

Για τη δήλωσή του ότι ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Παπανικολάου θα μπορούσε να πάρει και εκείνος τον τίτλο του MVP, ο Βεζένκοφ σχολίασε: «Δεν υπάρχουν χάρες στον αθλητισμό. Καταλαβαίνω πώς το λες. Ο Κώστας διανύει μία περίοδο. Το πιο σημαντικό είναι η ομάδα. Τα βραβεία δεν με ενδιαφέρουν. Το σημαντικό είναι η ομάδα να κερδίζει. Το Φεβρουάριο είχαμε δύσκολα παιχνίδια με απουσίες. Παίξαμε με τη Φενέρ, την Εφές, τη Βαλένθια, πολύ δύσκολες ομάδες. Καταφέραμε να συνεχίσουμε το σερί που έχουμε από τα τέλη του προηγούμενου μήνα. Το πιο σημαντικό είναι να κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Όλα τα παιχνίδια είναι τελικοί. Η κάθε ομάδα παλεύει για κάτι διαφορετικό. Κάποιοι να μπουν στην οκτάδα, κάποιοι να κλειδώσουν το πλεονέκτημα έδρας, κάποιοι απλά παίζουν για το σεβασμό και ίσως για τις επόμενες ομάδες, συμβόλαια. Το πρεστίζ που λέμε. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Να μαζέψουμε όσες περισσότερες νίκες μπορούμε. Έχουμε μπει στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στους στόχους μας».

Για την παρουσία του κόσμου του Ολυμπιακού στο Μιλάνο, ο φόργουορντ της ομάδας του Πειραιά τόνισε: «Πέρα από το αγωνιστικό, πέρα των νικών, πέρα από το ωραίο μπάσκετ που παίζουμε μια μεγάλη επιτυχία της ομάδας είναι ότι ξαναήρθε ο κόσμος στο γήπεδο. Όχι, μόνο στα σημαντικά παιχνίδια. Βλέπουμε οικογένειες, βλέπουμε παιδιά, βλέπουμε ανθρώπους να χαίρονται αυτό που βλέπουν. Σίγουρα το πιο σημαντικό είναι να πετύχουμε τους στόχους μας στο τέλος της σεζόν, αλλά αδιαμφισβήτητα μας κάνει περήφανους και χαρούμενους ότι αναγνωρίζεται αυτό που κάνουμε μέσα στο παρκέ. Σίγουρα είναι σημαντικό ότι στο Μιλάνο θα έχουμε μαζί μας τους οπαδούς μας όπως συνέβη και σε άλλους εκτός έδρας αγώνες. Όλοι μαζί σε μια δύσκολη έδρα, με παίκτες καλούς και ταλαντούχους που σίγουρα δεν το δείχνει η βαθμολογική θέση της Αρμάνι. Περιμένουμε μια μάχη, περιμένουμε δύσκολο αγώνα και όλοι μαζί να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Τέλος, για το εάν υπάρχει κίνδυνος χαλάρωσης του Ολυμπιακού, είπε: «Σίγουρα δεν υπάρχει χαλάρωση. Όλοι μαζί ξέρουμε τους κινδύνους που μπορείς να πέσεις στην EuroLeague. Το ότι κάθε ομάδα παλεύει για κάθε διαφορετικό και δεν υπάρχει ομάδα που δεν παίζει για να χάσει. Οπότε πολλές φορές τέτοιες ομάδες πρέπει να φοβάσαι, που δεν έχουν βαθμολογικό κίνητρο, αλλά παίζουν για πολλά πράγματα. Εμείς είμαστε συγκεντρωμένοι. Ξέρουμε ότι θα έρθουν και δύσκολες βραδιές, ότι θα χάσουμε και κάποιους αγώνες. Το σημαντικό είναι να μείνουμε ενωμένοι, ταπεινοί και διψασμένοι για τους στόχους μας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης