Με νίκη επί της Μπούντουτσνοστ την Παρασκευή (30/11, 21:30, Novasports 1), στο ΣΕΦ, θα έχει επιστρέψει από ένα αρνητικό σερί 0-3 σε σερί νικών 3-0, μετά τις νίκες επί των Μπάγερν στο Μόναχο και της Ρεάλ Μαδρίτης, στο Φάληρο. Αν και ο Ντέιβιντ Μπλατ είχε αστειευτεί την περασμένη εβδομάδα πως αν ο Ντουράντ μείνει ελεύθερος από τους Γουόριορς, τότε θα τον αποκτήσει ο Ολυμπιακός, την Πέμπτη (29/11) άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ενίσχυσης, εφόσον φυσικά υπάρξει ένας παίκτης που να είναι σε θέση να προσφέρει στην ομάδα του Πειραιά.

«Κοιτάμε συνεχώς την αγορά και βλέπουμε τι ευκαιρίες υπάρχουν,» δήλωσε συγκεκριμένα ο τεχνικός του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου, πριν το ματς με την ομάδα του Μαυροβουνίου για την 10η αγωνιστική της Euroleague. Ρυθμό και τρίποντα της ομάδας της Ποντγκόριτσα θα πρέπει να σταματήσει ο Ολυμπιακός για να είναι ο νικητής, σύμφωνα με τον Βεζένκοφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ δήλωσε: «Η Μπουντούτσνοστ βρίσκεται σε καλή κατάσταση και παίζει πολύ καλά το τελευταίο χρονικό διάστημα. Εμείς είχαμε κάποιες καλές εβδομάδες και νιώθουμε πως το επίπεδο μας συνεχώς ανεβαίνει. Θα είναι ένα συναρπαστικό παιχνίδι με ενθουσιασμό. Θα το χαρούν οι φίλαθλοι μας. Θέλουμε να έρθουν κοντά μας και να μας υποστηρίξουν, όπως έκαναν στα τελευταία παιχνίδια. Οι αντίπαλοι μας τα πάνε πολύ καλά στα τρίποντα. Δεν θα είναι αυτό το μοναδικό “ κλειδί” της αναμέτρησης. Το σημαντικό είναι να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι, να παίξουμε δυνατά, να τα πάμε καλά στα ριμπάουντ και όσοι παίξουν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους».

Αναφορικά με την αγωνιστική επιστροφή του Δημήτρη Αγραβάνη, αυτό συνέβη κόντρα στον Πανιώνιο, ο Μπλατ εξήγησε: «Είμαστε ακόμη στην αρχή της διαδικασίας να εντάξουμε τον Αγραβάνη στην ομάδα. Θα μας πάρει λίγο χρόνο, αλλά έκανε μια πολύ καλή αρχή. Το σημαντικό είναι μετά από έναν τέτοιο τραυματισμό, να επιτρέψουμε στον αθλητή να έχει τον χρόνο, να έχει τη σωστή διαδικασία να αναρρώσει. Βρίσκεται στο τέλος της ανάρρωσης του, οπότε πρέπει να είναι προσεκτικός».

Τέλος, ο Αμερικανο-Ισραηλινός προπονητής σχολίασε σχετικά με επικείμενη ενίσχυση του Ολυμπιακού: «Θα πω ό,τι έχω πει πριν. Κοιτάμε συνεχώς την αγορά και βλέπουμε τι ευκαιρίες υπάρχουν. Δεν διαφέρουμε από τις άλλες ομάδες. Είμαστε στην ίδια κατάσταση με τις άλλες ομάδες, γιατί κατά τη διάρκεια της σεζόν προκύπτουν τραυματισμοί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σάσα Βεζένκοφ εξήγησε πως οποιαδήποτε άλλη ήττα στο ΣΕΦ θα ήταν ιδιαίτερα αρνητική για τον Ολυμπιακό και αναφέρθηκε στην ευστοχία της Μπούντουτσνοστ έξω από τα 6.75.
Αναλυτικά ο Βεζένκοφ είπε: «Είναι πολύ δύσκολο ματς. Η Μπούντουτσνοστ είναι μία ομάδα που έχει ανέβει πάρα πολύ, έχει νικήσει την Μπασκόνια, αλλά και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας! Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να περιορίσουμε τον αντίπαλο μας και τα δυνατά του σημεία. Θα πρέπει να παρουσιαστούμε σοβαροί για 40 λεπτά για να νικήσουμε».

Για το άγχος που παρουσιάζει η ομάδα του Πειραιά αυτή την αγωνιστική περίοδο στη Euroleague, όταν παίζει στο ΣΕΦ, επισήμανε: «Σε κάθε παιχνίδι έχουμε το άγχος μας. Είναι πολύ σημαντικό, όπως είναι το σύστημα διεξαγωγής στη Euroleague, να προστατεύουμε την έδρα μας. Όσα περισσότερα ματς πάρουμε, τόσο περισσότερο θα βοηθηθούμε. Να προστατέψουμε, λοιπόν το ΣΕΦ. Έχουμε κάνει ήδη δύο ήττες στην έδρα μας και δεν μας παίρνει για άλλες».

Εν συνεχεία, ο Βεζένκοφ επικεντρώθηκε στον τρόπο που θα πρέπει να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός την ομάδα από το Μαυροβούνιο: «Να σταματήσουμε το ρυθμό τους, τα τρίποντα τους, αφού βάζουν 15+ σε κάθε παιχνίδι και παίρνουν ψυχολογία από αυτά. Πρέπει να παίξουμε σκληρή άμυνα και μέσα από την άμυνα μας να δημιουργήσουμε και στην επίθεση».

Για το πως νιώθει ο ίδιος στον Ολυμπιακό, αν και δεν έχει μέχρι στιγμής μεγάλο χρόνο συμμετοχής στην Ευρώπη, ο Βεζένκοφ απάντησε: «Αισθάνομαι πολύ καλά, όταν νικά η ομάδα ακόμη καλύτερα. Θα προσπαθήσουμε να πετυχαίνουμε νίκες σε κάθε παιχνίδι και να υπάρχει αυτό το όμορφο κλίμα».

Για την πίεση που υπάρχει στον Ολυμπιακό, ο Βεζένκοφ επισήμανε: «Όταν είσαι στον Ολυμπιακό πρέπει να πρωταγωνιστείς παντού, στη Euroleague, στο πρωτάθλημα. Πρέπει να κατακτάς τίτλους. Σίγουρα, υπάρχει πίεση, αλλά αυτή είναι η δουλειά μας και μας ευχαριστεί. Όταν νικάμε, όλα είναι καλά».

Στο τέλος, σχολίασε για τη στήριξη από τους φιλάθλους: «Όταν ο κόσμος είναι στο πλευρό μας είμαστε πιο δυνατοί. Να μας στηρίξει και το βράδυ της Παρασκευής. Εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τον χαροποιήσουμε».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης