Ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ομάδα της Euroleague που κέρδισε φέτος την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και έβαλε ισχυρή υποψηφιότητα για μια από τις δύο πρώτες και προνομιούχες θέσεις του ομίλου.

Το παιχνίδι στο ΣΕΦ σημαδεύτηκε και από την επιστροφή του αγαπημένου παιδιού των ερυθρόλευκων, Κάιλ Χάινς, ο οποίος τιμήθηκε πριν την έναρξη του αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γιώργος Πρίντεζης, ο «υπαρχηγός» του Ολυμπιακού και παλιότερος παίκτης της ομάδας αγωνίστηκε σχεδόν σε όλο τον αγώνα, λόγω του τραυματισμού του Μπρέντ Πέτγουεϊ στο πρώτο πεντάλεπτο και συνέβαλε τα μέγιστα στη νίκη.

«Πολύ σημαντική νίκη. Είναι σημαντική γιατί αντιδράσαμε μετά από ένα δύσκολο παιχνίδι, αυτό απέναντι στην Αναντολού Εφές, που δεν παίξαμε πολύ καλά. Είναι σημαντικό το ότι αντιδράσαμε, παίξαμε καλή άμυνα, ήμασταν συγκεντρωμένοι στο πλάνο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Συνεχίζουμε! Είναι μια απλή νίκη και τίποτα παραπάνω» ήταν τα πρώτα λόγια του φόργουορντ των Πειραιωτών.

Σχετικά με την ήττα από την Αναντολού Εφές και το πόσο επηρέασε την ομάδα τόνισε

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Καινούργια εβδομάδα, καινούργιο παιχνίδι! Το Top 16 είναι ένα μίνι πρωτάθλημα. Κάθε εβδομάδα είναι ξεχωριστή. Έχουμε 5 νίκες και 1 ήττα, αλλά έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας».

Ερωτηθείς για το πλεονέκτημα έδρας ξεκαθάρισε ότι «έχουμε ακόμα πολλά παιχνίδια να δώσουμε. Κοιτάζουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά», ενώ για την αναμέτρηση της επόμενης εβδομάδας στο Νόβγκοροντ απέναντι στη Νίζνι πρόσθεσε «Είναι δύσκολο παιχνίδι αλλά και δύσκολο ταξίδι. Είναι πάρα πολύ καλή ομάδα, η οποία ειδικά στην έδρα της παίζει πολύ καλά. Θα έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι τώρα με τη Νέα Κηφισιά και μετά θα επικεντρωθούμε σε αυτό».

Στο μεσοδιάστημα οι Πειραιώτες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τη Νέα Κηφισιά για το πρωτάθλημα (08/02, 12:30). Πόσο θα βοηθήσει η συγκεκριμένη αναμέτρηση ενόψει του αγώνα στη Ρωσία; «Είναι ένα παιχνίδι που κανείς δεν ξεχνάει τι έγινε στον πρώτο γύρο. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα πολύ καλή και σοβαρή. Έχει δυσκολέψει πάρα πολύ και εμάς αλλά και τον Παναθηναϊκό, οπότε πρέπει να είμαστε σοβαροί».

Όσο για την υποδοχή που επιφύλαξε ο κόσμος του Ολυμπιακού στον Κάιλ Χάινς υπογράμμισε: «Ο Χάινς είναι από τους καλύτερους συμπαίκτες που είχα ποτέ μου. Μακάρι κάποια στιγμή να ξαναπαίξουμε μαζί. Του εύχομαι κάθε επιτυχία στην προσωπική του ζωή αλλά και στην επαγγελματική. Είμαι σίγουρος πως χάρηκε πάρα πολύ που τον αποδέχτηκε έτσι ο κόσμος».

ΠΗΓΗ: euroleague.sport24.gr

Διαβάστε επίσης: «Ξεδόντιασε» την αρκούδα, 84-76 ο Ολυμπιακός την ΤΣΣΚΑ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης