Σπανούλης: «Είμαστε μια ομάδα, μια οικογένεια»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017, 22:30
Σπανούλης: «Είμαστε μια ομάδα, μια οικογένεια»
Το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στον Ολυμπιακό εξήρε ο Βασίλης Σπανούλης, μετά τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όπου πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση, καταφερε να στείλει τους Πειραιώτες στον τελικό της Euroleague.

«Δεν τα παρατάμε ποτέ, υπάρχει αυτοπεποίθηση και ασφάλεια στην ομάδα. Το ματς τελειώνει στο 40'. Θέλαμε να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40'. Ο τελικός μού λέει πολλά, αλλά και τίποτα. Δείχνει τη διάρκεια της ομάδας. Έχουμε παίξει τέσσερις τελικούς σε έξι χρόνια, δεν είναι εύκολο. Αφού νικήσαμε, όλα καλά» ανέφερε αρχικά ο μεγάλος αρχηγός των Πειραιωτων.

Ερωτηθεις για το μυστικό της επιτυχίας του Ολυμπιακού τόνισε: «Υπάρχει αυτοπεποίθηση, ρόλοι, χημεία. Ξέρουμε πώς να χτυπήσουμε στις δύσκολες στιγμές. Ο ρόλος μου είναι να είμαι πάντα έτοιμος. Ήξερα ότι η ΤΣΣΚΑ με περίμενε, ήταν οργανωμένη πάνω μου. Είχα δυνάμεις στο τέλος και καθαρό μυαλό. Έπρεπε να κάνω αυτό για το οποίο με έχουν εδώ. Σκέφτομαι συνέχεια την επόμενη φάση».

Αναφερόμενος στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που τον τίτλο του φαβορί, αλλά και στο τι σημαίνει για τον ίδιο η λέξη «ήττα», δήλωσε: «Η ΤΣΣΚΑ σπάνια έχει κάτω από 10 ασίστ. Δεν ξέρω πόσες είχε, αλλά είχε λίγες. Είναι το πιο σημαντικό για να την περιορίσεις. Κάναμε καταπληκτική δουλειά. Ο καθένας έβαλε το λιθαράκι του στην επιτυχία αυτής της ομάδας. Νιώθω ένας παίκτης της ομάδας, που κάνει τα πάντα για να βοηθήσει την ομάδα του να κερδίσει.

Δεν υπάρχουν όνειρα. Υπάρχει συγκέντρωση. Να δούμε ποιον έχουμε αντίπαλο και να ετοιμάσουμε το μυαλό μας για το παιχνίδι της Κυριακής. Οι κακές στιγμές είναι μέσα στη ζωή, έχω περάσει κακές στιγμές. Αυτά όμως σε κάνουν πιο δυνατό και καλύτερο. Δεν διαβάζουμε ούτε ακούμε τι λέγεται. Είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε εμείς».

Για το γεγονός ότι συνεχίζει να κάνει τέτοιες εμφανίσεις στα 35 του, είπε: «Με την ηλικία όλη την ώρα... Δεν νικάω τον χρόνο, κανείς δεν μπορεί να το κάνει. Αγαπώ αυτό που κάνω. Προσπαθώ να είμαι σε όσο καλύτερη κατάσταση γίνεται, να είμαι πολλές ώρες στο γήπεδο για να προετοιμάζω το μυαλό και το σώμα μου. Το αγαπώ πολύ. Είμαι ευλογημένος που παίζω μπάσκετ».

Καταλήγοντας ο «Kill Bill» επισήμανε: «Όλοι μαζί, όλοι μαζί πετυχαίνουμε. Είμαστε μια ομάδα και μια οικογένεια».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017, 22:39