Ένα σπουδαίο «διπλό» που τον έβαλε δυναμικά στη διεκδίκηση της τέταρτης θέσης της Euroleague, πέτυχε την Πέμπτη στη Βιτόρια ο Παναθηναϊκός.

Οι «πράσινοι» χάρη στην εξαιρετική απόδοση που είχαν στα πρώτα 25 λεπτά του εκτός έδρας ματς με την Μπασκόνια, κατάφεραν να νικήσουν τους Βάσκους με 72-63, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής, κάνοντας έτσι αποφασιστικό βήμα για να τερματίσουν στην πρώτη τετράδα, που δίνει πλεονέκτημα έδρας, ενόψει των πλέι οφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκρότημα του Πασκουάλ, που βελτίωσε το ρεκόρ του στο 17-11, πλέον βρίσκεται στην πέμπτη θέση ισόβαθμο με τη Φενέρμπαχτσε (σ.σ.: υστερεί στην ισοβαθμία με την Φενέρ).

Έτσι με 2/2 νίκες στις εναπομείνασες αγωνιστικές (με ΤΣΣΚΑ εντός και Μακάμπι εκτός) και ένα… στροβοπάτημα της ομάδας του Ομπράντοβιτς (παίζει με Ρεάλ εκτός και Μπαρτσελόνα εντός), το «τριφύλλι» θα αγκαλιάσει την πολυπόθητη τέταρτη θέση.

Όπως προαναφέραμε οι πράσινοι ήταν εκπληκτικοί μέχρι τα μέσα του τριτου δεκαλέπτου, φτάνοντας μάλιστα μέχρι το +22 στη διαφορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως οι γηπεδούχοι δεν πέταξαν «λευκή πετσέτα» και άγχωσαν στο τέλος την ελληνική ομάδα που είδε τη διαφορά να πέφτει ακόμη και στους έξι πόντους, με τον Γκιστ ωστόσο να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και με δύο κρίσιμα καλάθια να γέρνει την πλάστιγγα υπέρ του Παναθηναϊκού.

Κορυφαίος για τους «πράσινους» ο Σίνγκλετον με 18 πόντους και 8 ριμπάουντ, πολύτιμη ήταν και η βοήθεια του Γκιστ, ενώ ο Καλάθης ήταν εξαιρετικός στο δημιουργικό κομμάτι (8 πόντους και 8 ασίστ).

Στην αντιπερα όχθη οι Χάνγκα (13π.), Μπάντιντζερ (11π.) και Φόιγκτμαν (12π.) το πάλεψαν από τους γηπεδούχους, χωρίς ωστόσο να αποτρέψουν την ήττα για την ομάδα τους.

Τα δεκάλεπτα: 6-24, 21-37, 37-54, 63-72


σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης