Στο χρόνο που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να «δέσει», αλλά και στο ζήτημα που έχει προκύψει στη θέση «5», στάθηκε ο τεχνικός των «πράσινων», Αργύρης Πεδουλάκης, στη Media Day του «τριφυλλιού».

«Έχουμε κάνει μόνο τρεις προπονήσεις όλοι μαζί. Πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα, αυτό είναι το βασικό ζητούμενο, να πάρουμε το ριμπάουντ και έπειτα να καταφέρουμε να τρέξουμε. Είμαστε καλοί στα πρώτα οκτώ δευτερόλεπτα της επίθεσης, αλλά καλούμαστε να βελτιώσουμε τα υπόλοιπα οκτώ αυτής. Τα μεγάλα ματς στο τέλος πάνε στο “πέντε εναντίον πέντε”. Το είδαμε αυτό και στο Παγκόσμιο Κύπελλο», είπε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός και συνέχισε: «Ο Καλάθης είναι εξαιρετικός αμυντικός, ο Φριντέτ πρέπει να μάθει κάποια πράγματα για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Το είδαμε και με την Εθνική των ΗΠΑ, πως δεν κατάφεραν οι Αμερικάνοι να προσαρμοστούν στους μικρούς χώρους και τελικά το πλήρωσαν. Είναι λογικό να είμαστε καλοί στο γρήγορο παιχνίδι. Έχουμε κάνει πολύ λίγες προπονήσεις όλοι μαζί, ο Νικ μετά το Παγκόσμιο είχε πολλές υποχρεώσεις. Θέλει χρόνο για να γίνουμε καλοί στο σετ παιχνίδι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας για τη γραμμή ψηλών του Παναθηναϊκού, είπε: «Κακά τα ψέματα, κι αυτός που αγοράζει FIAT ένα Mercedes θέλει κατά βάθος. Υπάρχουν παιδιά που είναι στον προθάλαμο για καριέρα και πρέπει να βγουν μπροστά, αυτό είναι ανάγκη μας. Πριν από 15 χρόνια δεν συνέβαινε κάτι τέτοιο, έρχονταν έτοιμοι. Ο χρόνος είναι σχετικός, για το πότε θα είναι 100% έτοιμοι. Αθλητικά είμαστε πολύ δυνατή ομάδα. Η ομάδα χτίστηκε γύρω από τον Νικ, να έχει σουτ και να είναι γρήγορη, γιατί σε αυτό το παιχνίδι ο Καλάθης είναι ασταμάτητος. Για μας ο Παπαγιάννης φέτος είναι ένα στοίχημα. Ήρθε με λίγο περισσότερα κιλά από όσα έπρεπε. Δεν είχε προπονηθεί τόσο καλά. Πρέπει να δουλεύει κάθε μέρα».

Από την πλευρά του, ο αρχηγός των «πράσινων», Νικ Καλάθης, δήλωσε: «Είμαι εντυπωσιασμένος από την πρόοδο που βλέπω στην ομάδα. Πολλά παιδιά δεν έχουν παίξει στην Ευρωλίγκα, αλλά αισθάνομαι πολύ καλά για τη βελτίωση που βλέπω στην ομάδα από τα φιλικά που έχουμε δώσει ως τώρα».

Σχετικά με το γεγονός ότι το «τριφύλλι» είναι πιο αθλητικό εφέτος, απάντησε: «Συμφωνώ με τον κόουτς, εκείνος ξέρει περισσότερα, όντως είμαστε έτσι, πιο αθλητικοί. Θα πρέπει να βελτιώσουμε σαφέστατα το παιχνίδι μας στα τελευταία 8 δευτερόλεπτα στο σετ παιχνίδι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας για τους σουτέρ που προστέθηκαν εφέτος στο ρόστερ και οι οποίοι έλειψαν την περσινή σεζόν, σχολίασε: «Όντως είχαμε θέμα με το σουτ πέρσι. Σίγουρα φέτος θα είναι καλύτερα με τους σουτέρ και όντως θα είναι καλύτερα και για εμένα με τους σουτέρ γύρω μου».

Τέλος, αποθέωσε τον Τζίμερ Φριντέτ, δηλώνοντας: «Όντως έχουμε παίξει αντίπαλοι στην Αμερική, είναι πολύ ωραίος τύπος, είναι ίσως ο καλύτερος σουτέρ που έχω παίξει μαζί του, όντως γνωρίζω πως παίζει και μ’ αρέσει το πώς παίζει και το ότι θα παίξουμε μαζί».

Ο Γιώργος Παπαγιάννης με τη σειρά του απάντησε στη δήλωση του Αργύρη Πεδουλάκη, που υπογράμμισε ότι ο Έλληνας διεθνής σέντερ αποτελεί μεγάλο στοίχημα: «Είναι μεγάλη ευθύνη για μένα αυτό που είπε ο κόουτς, δεν υπάρχουν δικαιολογίες, αν είμαι μικρός ή όχι, τελείωσαν οι δικαιολογίες. Είμαι έτοιμος να ανταπεξέλθω, να δικαιώσω όσους περιμένουν πράγματα από εμένα. Τα πράγματα θα γίνουν όπως πρέπει. Το στοίχημα το δικό μου είναι η άμυνα. Πρέπει να δώσω βάση, θα βελτιώνομαι αγώνα με αγώνα, προπόνηση με προπόνηση, για να βελτιωθώ και να βοηθήσω την ομάδα να πάρει τις νίκες».

Τέλος, ο Τζίμερ Φριντέτ δήλωσε: «Έχουμε κάνει λίγες προπονήσεις μαζί, αλλά τον Νικ τον ξέρω και από το ΝΒΑ, ξέρω πολύ καλά τι μπορεί να κάνει και ποιο είναι το δυνατό του σημείο και προφανώς μιλάμε για έναν από τους καλύτερους πασέρ. Είμαι πολύ ικανοποιημένος, θέλω όμως να τα βελτιώσουμε όλα αυτά και να τα πάμε ένα βήμα πιο μπροστά».

Για το ρεκόρ τριπόντων σε αγώνα Euroleague, που είναι 10 εύστοχα σουτ, είπε: «ΟΚ, δεν το ήξερα, θα προσπαθήσω να σουτάρω όσα περισσότερα μπορώ, όμως η αλήθεια είναι πως θα πρέπει να γίνεται σωστά η δουλειά».

Σχολιάζοντας το ευρωπαϊκό στιλ παιχνιδιού, είπε: «Όντως, μετά από τα πρώτα φιλικά κατάλαβα πολλά, αλλά η σημαντικότερη διαφορά είναι πως παίζουν μέσα στην ρακέτα και τις επαφές που υπάρχουν. Όταν είσαι στην περιφέρεια θα στο δώσουν το φάουλ, όταν μπαίνεις μέσα είναι το δύσκολο. Το καλό με έμενα είναι πως μοιάζει αρκετά με το πώς έπαιζαν και σφύριζαν στην Κίνα, οπότε έχω μία εικόνα για όλο αυτό».

Όσο για το… πολιτισμικό σοκ που ένιωσε ερχόμενος στην Ελλάδα, σχολίασε: «Είναι ωραία εδώ στην Ελλάδα, έχει ωραίο καιρό, ωραίο φαγητό και την άλλη εβδομάδα που θα έρθει και η οικογένειά μου στην Ελλάδα θα είναι ακόμα καλύτερα. Θα έχουμε την ευκαιρία να πάμε σε διάφορα μέρη και η προσαρμογή θα είναι ακόμα καλύτερη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης