Η Νέα Κηφισιά επικράτησε 81-73 του Πανελευσινιακού σε παιχνίδι για την 13η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Για τους νικητές που έφτασαν τις έξι νίκες ξεχώρισε ο Τσαλδάρης με 20 πόντους, ενώ 17 πέτυχε ο Λιακόπουλος και ακολούθησαν οι Βασίλιεβιτς (11 π.) και Κρόκερ (10 π.).

Από την άλλη, ο Ρέιλι-Ρος σταμάτησε στους 18, ενώ από 14 πέτυχαν οι Παπαμακάριος και Τζόουνς, με τον Τέρνερ να έχει 12.

Τα δεκάλεπτα:
26-19, 11-16, 20-21, 24-17.

Οι δηλώσεις:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ηλίας Παπαθεοδώρου: «Το σημερινό παιχνίδι είχε μία εικόνα, που την είχαμε προβλέψει απ’ τα αποδυτήρια του παιχνιδιού στο Σ.Ε.Φ. Προερχόμαστε από 3 νίκες και μία πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στον Ολυμπιακό κι αυτό, αντί να μας κάνει καλό στο κομμάτι της αυτοπεποίθησης και να καταλάβουμε πως πρέπει να παίζουμε για να κερδίζουμε, μας έκανε κακό όλη την εβδομάδα. Η εβδομάδα ήταν άσχημη για εμάς κι ιδιαίτερα στο κομμάτι της συγκέντρωσης, της ενέργειας και του πάθους και θύμισε τις πρώτες εβδομάδες, όταν η ομάδα ήταν ασύνδετη και καθημερινά τονίζαμε στους παίκτες ότι η Ελευσίνα είναι μία πολύ καλή ομάδα, που αντιμετωπίζει προβλήματα με τραυματισμούς, όμως, όταν μπαίνει στο γήπεδο, επειδή έχει εμπειρία και ποιότητα, διεκδικεί όλα τα ματς. Δύο-τρεις φορές σήμερα ξεφύγαμε με 10 πόντους και συνεχόμενα λάθη κυρίως στο μυαλό μας επέτρεψαν στην Ελευσίνα να επανέλθει. Κινδυνεύαμε να χάσουμε το ματς, γιατί η Ελευσίνα έχει την ποιότητα, αν της δώσεις το δικαίωμα, να μείνει κοντά στο παιχνίδι και να το διεκδικήσει. Μας προβληματίζει το γεγονός παρότι έχουμε έμπειρους παίκτες δεν καταφέραμε να διαχειριστούμε σωστά το συγκεκριμένο κομμάτι. Απ’ την άλλη η προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο ήταν σημαντική και το αναγνωρίζουμε στους παίκτες, η συνέχεια, όμως, αν συνεχίσουμε να σκεφτόμαστε όπως αυτή την εβδομάδα, θα είναι πολύ δύσκολη. Υπάρχει ένας δεύτερος γύρος, που θα είναι… άλλο πρωτάθλημα, καθώς οι ομάδες ενισχύονται κι όποιος δεν το καταλάβει θα έχει πρόβλημα. Όλοι μπορούν να κερδίσουν οπουδήποτε. Εάν νομίζουμε πως με 6 νίκες έχουμε σωθεί, τότε θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα. Επαναλαμβάνω ο βασικός στόχος μας είναι η παραμονή κι από εκεί και πέρα βλέπουμε».

Δημήτρης Κομποδιέτας:
«Προερχόμασταν από συνεχόμενες νίκες και καλή εμφάνιση με τον Ολυμπιακό και θέλαμε να δείξουμε ότι αυτά δεν ήταν πυροτεχνήματα. Μας είχαν πει οι προπονητές μας να είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί η Ελευσίνα είναι πολύ καλή ομάδα με έμπειρους παίκτες που παλεύει τα παιχνίδια. Ακολουθήσαμε το πλάνο μας κάποια στιγμή πηγαμε να βρεθούμε προ εκπλήξεως αλλά τέλος καλό όλα καλά. Κοιτάμε τώρα το επόμενο παιχνίδι με τα Τρίκαλα που πρέπει να κερδίσουμε».

Γιώργος Σκαραφίγκας:
«Σήμερα θα μακρηγορήσω λίγο. Να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα της Κηφισιάς! Ο Ηλίας κάνει πολύ καλή δουλειά και νομίζω ότι έχουμε βίους παράλληλους. Μοιάζουμε τόσο στο οργανωτικό μας πλάνο όσο και στο προπονητικό μας πλάνο. Από κει και πέρα θέλω να πω πως οι παίκτες μου είναι μάγκες με κεφαλαία γράμματα και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, όχι τόσο για την εμφάνιση όσο για αυτά που τραβάνε τον τελευταίο καιρό και το αντιμετωπίζουν με πολύ καλό τρόπο σε όλα τα παιχνίδια. Θέλω να σταθώ σε κάποια πράγματα και κάποιους ανθρώπους που γύρισαν το μπάσκετ πολλά χρόνια πίσω χωρίς να ρίχνω μομφή για την ομάδα της Κηφισιάς που δεν έχουμε κανέναν πρόβλημα. Είναι ντροπή να υπάρχουν τραμπουκισμοί και προπηλακισμοί και διαιτητικές μ@….ες να μην πω και τίποτα άλλο, ανάμεσα σε δύο υγιή σωματεία. Η Κηφισιά δεν έχει ανάγκη κανένα να την υποστηρίζει και να τη βοηθήσει έτσι…. Η Κηφισιά κέρδισε δίκαια γιατί έχει εμπειρία, οργάνωση πλάνο, έχει καλούς παίκτες καλούς προπονητές!. Εάν υπάρχει αλλοίωση στο αποτέλεσμα δεν είναι δική μου δουλειά να το ελέγξω. Δυστυχώς κάποιοι δεν σέβονται τον ιδρώτα ούτε των δικών τους παικτών άλλα ούτε των δικών μας παικτών. Και οι δυο ομάδες πατάνε σταθερά λόγω της οργάνωσης και της ποιότητας των ομάδων. Από κει και πέρα όχι οι 7 νίκες αλλά ούτε οι 8 δεν θα φτάσουν φέτος για την παραμονή».

Αντώνης Μάντζαρης:
«Είδαμε στο γήπεδο δυο ομάδες θεωρώ ισάξιες πάνω κάτω. Είδαμε ένα πολύ ωραίο ματς με δυο ομάδες που παίζουν μπάσκετ με όλη τη σημασία της λέξεως. Πέσανε κορμιά στο γήπεδο, ήμασταν λίγο πιο άτυχοι, λίγο πιο εύστοχη η Κηφισιά και στο τέλος πήρε μια νίκη που την άξιζε, αλλά από κει και πέρα και εμείς ήρθαμε εδώ με πολλά προβλήματα και τραυματισμούς χωρίς να έχουμε κάνει κανονική προπόνηση θεωρώ πως η εικόνα ήταν πολύ καλή. Καλή συνέχεια στην Κηφισιά και στην ομάδα μου γιατί είναι δυο ομάδες που αντιπροσωπεύουν το υγιές μπάσκετ».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης