Η Εθνική Βραζιλίας πανηγύρισε απέναντι στο Μεξικό (2-0) την έβδομη συνεχή πρόκριση σε προημιτελική φάση Μουντιάλ, οπότε ο προπονητής της είχε κάθε λόγο να είναι ευδιάθετος.

«Περίμενα να πιάσουμε την απόδοση του προηγούμενου αγώνα και, ει δυνατόν, να τη βελτιώσουμε. Αυτό συνέβη, όχι μόνο για τους “βασικούς” αλλά και για τους παίκτες μας που έπαιξαν ως αλλαγές. Θεωρώ ως ισχυρότερο χαρακτηριστικό της ομάδας μας την ισορροπία», είπε ο Τίτε και πρόσθεσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κάποιος είπε ότι παίζουμε περισσότερο ως σύλλογος παρά ως Εθνική ομάδα. Το εξέλαβα ως κομπλιμέντο και είπα στους παίκτες μου γι΄ αυτό».

Από την άλλη πλευρά, ο Χουάν Κάρλος Οσόριο δήλωσε περήφανος για το πώς στάθηκε η ομάδα του απέναντι στη Βραζιλία, εκτιμώντας ότι η διαφορά ήταν στα τελειώματα των φάσεων:

«Το ότι μπορέσαμε να παίξουμε στο επίπεδο μίας ομάδας όπως η Βραζιλία, δείχνει ότι το Μεξικό έχει καλή ομάδα. Απλώς δεν είχαμε τη δική τους ποιότητα μπροστά στο τέρμα. Μπορέσαμε να παίξουμε έναν ισορροπημένο αγώνα κι αυτό λέει πολλά για εμάς και το στιλ μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χρειάζεται να συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε και ελπίζουμε οι ποδοσφαιριστές μας να έρθουν να παίξουν στην Ευρώπη, ώστε να παίζουν κάθε Σαββατοκύριακο με τους καλύτερους συλλόγους στον κόσμο.

Τότε θα βελτιωθεί και η εθνική μας ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους μας και να απολογηθώ γιατί δεν καταφέραμε να πετύχουμε το στόχο μας, κάτι για το οποίο λυπάμαι. Είναι αναμφίβολα οι καλύτεροι φίλαθλοι στον κόσμο».

Ο Οσόριο, πάντως, άφησε σαφείς αιχμές κατά του Νεϊμάρ, κατηγορώντας τον ότι έπεφτε συνεχώς στο έδαφος και προσποιείτο τον τραυματία για να κάνει καθυστερήσεις. «Δυστυχώς, και είναι κρίμα για το ποδόσφαιρο, χάθηκε πολύς χρόνος εξαιτίας ενός παίκτη.

Είναι κρίμα για όλο τον κόσμο που παρακολουθεί, για όλα τα παιδιά που παρακολουθούν. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει αυτή η κωμωδία. Πιστεύω ότι είχε αντίκτυπο στο ρυθμό μας», είπε ο Κολομβιανός τεχνικός.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης