Στην εθνική Γαλλίας «φροντίζουν να λαμβάνουν τις μέγιστες προφυλάξεις» για να προστατευτούν από τον ιό που κυκλοφορεί στις τάξεις τους, δήλωσε ο Ντιντιέ Ντεσάμπ, ο οποίος είπε ότι δεν είχε τις «τελευταίες ιατρικές πληροφορίες», μιλώντας στους δημοσιογράφους.

«Έφυγα αρκετά νωρίς σήμερα το πρωί, κοιμόντουσαν όλοι, δεν έχω τις τελευταίες πληροφορίες, κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να το διαχειριστούμε, ήρεμα σε σχέση με τις διαφορετικές καταστάσεις που δεν είναι παρόμοιες», είπε ο προπονητής σε συνέντευξη Τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν πρόκειται να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες. Φροντίζουμε να λαμβάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες προφυλάξεις, να προσαρμοστούμε, να το αντιμετωπίσουμε, χωρίς να υπερβάλλουμε, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Είναι προφανώς μια κατάσταση που εάν δεν υπήρχε, θα ήταν καλύτερα, αλλά τα καταφέρνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα», πρόσθεσε ο Ντεσάμπ.

«Θύματα» τραυματισμών, ο Τεό Ερναντέζ και ο Ολεριέν Τσουαμενί δεν συμμετείχαν στη χθεσινή προπόνηση, όπως και οι, Κομάν, Βαράν και Κονατέ που είχαν συμπτώματα ίωσης, αφήνοντας τους «Μπλε» με 19 από τους 24 παίκτες δύο ημέρες πριν από τον τελικό.

Το «ιογενές σύνδρομο» που ανέφερε η εθνική Γαλλίας είχε επηρεάσει αρχικά τους Ουπαμεκανό και Ραμπιό, δύο βασικούς που δεν συμμετείχαν στον ημιτελικό με το Μαρόκο την Τετάρτη (2-0).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διάφορα συμπτώματα έχουν αναφερθεί τις τελευταίες ημέρες από διαφορετικούς παίκτες, μέλη του επιτελείου ή πηγές κοντά στους «Μπλε»: πυρετός, πόνοι στο στομάχι ή ακόμα και πονοκέφαλοι.

Λήφθηκαν υγειονομικές προφυλάξεις στο ξενοδοχείο των «Μπελ», με χρήση μάσκας, υδροαλκοολικού τζελ, αποφυγή χειραψιών και απομόνωση μολυσμένων παικτών.

Όμως τα τεστ προσυμπτωματικού ελέγχου Covid-19 δεν επιβάλλονται πλέον από τη FIFA.

«Κάναμε τα πάντα για να παίξουμε αυτό το παιχνίδι με την Αργεντινή. Ο Λιονέλ Σκαλόνι χρειάστηκε να διαχειριστεί και άλλες καταστάσεις όπως μια ήττα στο πρώτο ματς. Δεν έχω άγχος, άγχος, το σημαντικό είναι να διατηρήσω την ψυχραιμία μου. Σε έναν τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου, υπάρχει το ματς και το πλαίσιο που είναι ξεχωριστό. Αυτή η ομάδα της Αργεντινής έχει μια πολύ σημαντική υποστήριξη φιλάθλων. Περιμένω μια εορταστική ατμόσφαιρα, οι φίλαθλοι της Αργεντινής είναι παθιασμένοι. Αναδίδουν μια θετική ατμόσφαιρα, είναι πολύ εκφραστικοί. Είναι μάλλον καλό γιατί είναι τελικός Παγκοσμίου Κυπέλλου.Όμως ο αντίπαλός μας δεν θα είναι στην κερκίδα αλλά στο γήπεδο. Και θα κυνηγήσουμε το όνειρό μας με τον ίδιο στόχο που έχουν και εκείνοι: μόνο ένας θα έχει το τρίτο αστέρι», πρόσθεσε.

«Η Αργεντινή μπορεί ακόμα να κάνει κάτι διαφορετικό αύριο. Κι εμείς. Παίρνω το παράδειγμα του Μαρόκου, που έπαιξε 5 στην άμυνα και δεν το είχε ξανακάνει. Ο Εμπαπέ όταν πρέπει να μιλήσει, το κάνει. Είναι συγκεντρωμένος στο γήπεδο, είναι σε εξαιρετική ψυχική κατάσταση. Δεν έχω καμία επιθυμία να διαταράξω την ηρεμία του, την ψυχική του κατάσταση. Επικεντρώνεται σε όλη την ομάδα», συμπλήρωσε, ενώ για το μέλλον του στην εθνική Γαλλίας σημείωσε:

«Η ομάδα της Γαλλίας ήταν πάντα ό,τι πιο όμορφο μου έχει συμβεί στην επαγγελματική μου ζωή. Στην πρώτη μου ζωή ως παίκτης και τώρα. Είναι το πάθος του πολύ υψηλού επιπέδου. Είμαι πολύ, πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σε αυτή τη θέση. Το πιο σημαντικό είναι η ομάδα της Γαλλίας, είμαι στην υπηρεσία της. Δεν είμαι ο πιο σημαντικός. Έχω μόνο το αυριανό παιχνίδι στο μυαλό μου».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον Καρίμ Μπενζεμά είπε:

«Αν δεν απαντήσω, θα πεις ότι έχω τσαντιστεί .Υπήρχαν τραυματίες παίκτες πριν το Μουντιάλ, ο Καρίμ είναι ένας από αυτούς. Από εκείνη τη στιγμή, έχω 24 παίκτες να διαχειριστώ. Δεν ασχολούμαι με προσκλήσεις σε τραυματίες ή πρώην παίκτες. Κάποιοι θα είναι εκεί, άλλοι όχι, δεν ξέρω.»,

Χθες πάντως ο Καρίμ Μπενζεμά ήταν αινιγματικός στο Instagram, αφού δημοσίευσε μια φωτογραφία στο προφίλ του γράφοντας: «Δεν με ενδιαφέρει».

Επίσης αναφέρθηκε από γαλλικά ΜΜΕ ότι ο Ζινεντίν Ζιντάν δεν δέχθηκε πρόσκληση της ομοσπονδίας να βρεθεί στο Κατάρ για τον τελικό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης