Διακοπή επ' αόριστον στο πρωτάθλημα της Super League 2

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2023, 13:53
Διακοπή επ' αόριστον στο πρωτάθλημα της Super League 2

Την απόφαση να διακόψουν το πρωτάθλημα ως διαμαρτυρία για τα χρήματα που θα λάβουν από το στοίχημα έλαβαν οι ομάδες της Super League 2 στο σημερινό (02/02) έκτακτο διοικητικό συμβούλιο.

Το πρωτάθλημα θα διακοπεί επ' αόριστον μετά από ομόφωνη απόφαση, καθώς όλες οι ομάδες θεωρούν ότι τα χρήματα που θα μοιραστούν είναι πολύ λίγα.

Συνολικά από το Στοίχημα στις επαγγελματικές κατηγορίες του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ και του βόλεϊ προβλεπόταν να μοιραστούν 63 εκατομμύρια ευρώ. Για τη Super League 2 αρχικά υπήρχε πρόβλεψη για 8,7 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο πριν από μία εβδομάδα μειώθηκαν σε 5,1 και την Τρίτη 31/1 έπεσαν στα 1,7 εκατομμύρια ευρώ!

Η σχετική ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής αναφέρει:

«Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League 2, παρέστησαν οι εκπρόσωποι των κατωτέρω αναφερομένων ΠΑΕ ΑΕΚ Β, ΠΑΕ ΑΕΛ, ΠΑΕ Athens Kallithea, ΠΑΕ Αιγάλεω, ΠΑΕ Αλμωπός Αριδαίας, ΠΑΕ Αναγέννηση Καρδίτσας, ΠΑΕ Απόλλων Πόντου, ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης, ΠΑΕ Βέροια ΝΠΣ, ΠΑΕ Διαγόρας, ΠΑΕ Επισκοπή, ΠΑΕ Ηλιούπολη, ΠΑΕ Ηρακλής Λάρισας, ΠΑΕ Ηρόδοτος ΠΑΣΑ, ΠΑΕ Θεσπρωτός, ΠΑΕ Κηφισιά, ΠΑΕ Μακεδονικός, ΠΑΕ Νίκη Βόλου, ΠΑΕ Ολυμπιακός Β, ΠΑΕ ΟΦ Ιεράπετρας, ΠΑΕ Παναχαϊκή, ΠΑΕ ΠΑΟ Ρουφ, ΠΑΕ Παναθηναϊκός Β, ΠΑΕ Πανσερραϊκός, ΠΑΕ ΠΑΟΚ Β, ΠΑΕ ΠΟΤ Ηρακλής, ΠΑΕ Προοδευτική, ΠΑΕ Χανιά, οι οποίες ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισαν:

Αναστέλλεται επ΄ αόριστον η διεξαγωγή των επόμενων αγωνιστικών των πρωταθλημάτων της Betsson Super League 2 και της Κ19 λόγω ανωτέρας βίας, αφού μέχρι σήμερα δεν έχει εφαρμοστεί η υπ΄ αριθμ. 620241/21-12-21 ΚΥΑ που εξεδόθη σε εφαρμογή του Ν 4764/20 άρθρου 79 και δεν έχει αποδοθεί το ποσό των 8.5 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στα έσοδα φορολογίας των τυχερών παιγνίων, έσοδο προϋπολογισμένο για τη βιωσιμότητα των ομάδων.

Η Super League 2 επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της και να προσφύγει αρμοδίως για την προάσπιση των συμφερόντων της στα αστικά και ποινικά δικαστήρια καθ’ οιουδήποτε αυθαίρετα και αναπόδεικτα προσβάλλει, θίγει ή δυσφημεί τόσο τη διοργανώτρια αλλά και τις συμμετέχουσες ΠΑΕ».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2023, 15:19