Tην άποψη ότι υπάρχει φάουλ του Τσόλακ πριν από το 2-1 του ΠΑΟΚ επί του ΠΑΣ Γιάννινα εξέφρασε ο αρχιδιαιτητής της Super League, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, στην καθιερωμένη ανάλυση των φάσεων της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Ο Άγγλος παλαίμαχος ρέφερι έτσι διαφωνεί με την υπόδειξη του VAR Σκουλά που ακούγεται να λέει, στην συνομιλία ότι «τον σπρώχνει αλλά πριν παιχτεί η μπάλα. Τη στιγμή που παίζει η μπάλα έχει γίνει σπρώξιμο. Το σπρώξιμο είναι όλα οκ. Φάουλ δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση και αν υπάρχει είναι ανεπαίσθητο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κλάτενμπεργκ αναφέρει χαρακτηριστικά για τη συγκεκριμένη φάση: «Ο VAR ελέγχει το πιθανό κράτημα από τον επιτιθέμενο το οποίο ανέκοψε την ικανότητα του αμυνόμενου να παίξει την μπάλα και αποφάσισε ότι αυτή η επαφή δεν ήταν αρκετή για να δοθεί παράβαση. Η ΚΕΔ δεν δέχεται την απόφαση του VAR ότι δεν υπάρχει φάουλ καθώς ξεκάθαρα βλέπει ότι η μπάλα ήταν εντός παιχνιδιού όταν ο επιτιθέμενος τράβηξε από το χέρι τον αμυνόμενο για να κερδίσει έδαφος ώστε να μπορέσει να εκδηλώσει την επιθετική του κίνηση και η ομάδα του να σημειώσει γκολ».

Παράλληλα ο αρχιδιαιτητής επισημαίνει ότι δεν υπάρχει οφσάιντ στην εξέλιξη της φάσης τονίζοντας ότι συμφωνεί «με τη διαδικασία του οφσάιντ και την απόφαση ότι ο αμυνόμενος κάλυπτε τον επιτιθέμενο.

Η γραμμή που απεικονίζει τη θέση του επιτιθέμενου είναι ελάχιστα στα αριστερά της θέσης που απεικονίζει τη θέση του αμυνόμενου. Ωστόσο, σε μερικές περιπτώσεις αν και οι δύο παίκτες είναι ακριβώς στο ίδιο επίπεδο θα εμφανίζεται μόνο μια γραμμή η οποία θα είναι πάντα η γραμμή του αμυνόμενου καθώς στους κανόνες του παιχνιδιού όταν τα σώματα είναι στην ίδια ακριβώς ευθεία δεν υπάρχει οφσάιντ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άναφορικά με το μαρκάρισμα του Μπουχαλάκη στον Βιγιαφάνες ο αρχιδιαιτητής επισημαίνει πως «συμφωνώ με την απόφαση την ότι δεν πληροί όλα τα κριτήρια για κόκκινη κάρτα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης