Είναι αυτό που λέμε έβγαλαν τα μάτια μόνοι τους. Οι Σουηδοί σκάλισαν την ιστορία και αποκάλυψαν πως με την επιστροφή του στην εθνική ομάδα της χώρας τους ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς παραβίασε τον κώδικα ηθικής της FIFA, κάτι που δημιουργεί τον κίνδυνο βαριάς καμπάνας και στον ίδιο, αλλά πιθανώς και στην Εθνική Σουηδίας.

Το θέμα το έφερε στη δημοσιότητα η σουηδική εφημερίδα Aftonbladet, η οποία βρήκε πως ο Σουηδός σταρ έχει μερίδιο μετοχών στην εταιρεία στοιχηματισμού Bethard, κάτι που απαγορεύεται ρητά από τους κανονισμούς της FIFA και της UEFA, που δεν επιτρέπουν σε οποιονδήποτε παίκτη αγωνίζεται σε αγώνα διοργανώσεων τους να έχει οικονομικές συναλλαγές με στοιχηματικές εταιρείες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Aftonbladet με το ρεπορτάζ της απέδειξε ότι ο Ζλάταν (μέσω εταιρείας του) έχει ακόμα το 10% των μετοχών της μαλτέζικης εταιρείας Gameday Group PLC, που είναι ο μοναδικός μέτοχος της Bethard.

Αυτό σημαίνει ότι πλέον υπάρχει ορατός κίνδυνος τιμωρίας του επιθετικού της Μίλαν, με βαρύτατο πρόστιμο (περίπου 100.000) και ποινή αποκλεισμού μέχρι και τριών ετών από οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα. 

Η σουηδική ομοσπονδία είναι ενήμερη για την παρατυπία αυτή και μάλιστα αυτός ήταν ο κύριος λόγος για τον οποίο ο Ζλάταν δεν μπορούσε να επιστρέψει για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2018, αφού και τότε ήταν μέτοχος και βασικό διαφημιστικό icon της ίδιας εταιρείας (Bethard).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ζλάταν ως μέτοχος της Bethard αγωνίστηκε στα δύο πρώτα παιχνίδια της Σουηδίας στην προκριματική φάση του Μουντιάλ απέναντι σε Γεωργία και Κόσοβο (όπως και στο ματς της Μίλαν απέναντι στη Σάμροκ Ρόβερς για το Europa League), κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει μικρό ενδεχόμενο τιμωρίας μηδενισμού και των ομάδων στους συγκεκριμένους αγώνες, οι οποίοι φυσικά και είχαν προσφερθεί για στοιχηματισμό από την Bethard.

Πλέον η υπόθεση παίρνει τη νομική οδό, αφού είναι πια στο χέρι των πειθαρχικών οργάνων της UEFA και της FIFA να αποφασίσουν τι είδους ποινές να επιβάλουν σε μία υπόθεση που έχει και άμεσο ελληνικό ενδιαφέρον, αφού στον ίδιο όμιλο με την Εθνική Σουηδίας βρίσκεται και η Εθνική Ελλάδας.

Πηγή: sdna.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης