Η νίκη του Παναθηναϊκού στη Λαμία την περασμένη Κυριακή (16/10) διατήρησε το απόλυτο σερί των «πράσινων» στη Super League, αλλά άφησε πίσω της πολλές «πληγές», μετά τους τραυματισμούς πέντε παικτών στο ματς, με σοβαρότερο όλων βεβαίως αυτόν του Αλεξί Τρουιγιέ, ο οποίος θα μπει τις επόμενες ημέρες στο χειρουργείο, για να υποβληθεί σε επέμβαση αποκατάστασης της ολικής ρήξης πρόσθιου χιαστού και έσω μηνίσκου στο αριστερό γόνατο.

Ο Γάλλος μέσος έκανε θεραπεία την Τρίτη (18/10), προκειμένου να ξεπρηστεί το γόνατό του και να μπορέσει να κάνει την επέμβαση, όμως η πρωινή προπόνηση είχε και καλές «ειδήσεις» για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, όσον αφορά τους υπόλοιπους «λαβωμένους» και δη τους Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα, Σεμπαστιάν Παλάσιος και Άνταμ Τσέριν.

Ο Αϊτόρ υποβλήθηκε σε μαγνητική, η οποία δεν έδειξε κάτι σοβαρότερο απ’ τη διάταση στον κτενίτη μυ (δίπλα στον προσαγωγό) κι αναμένεται να είναι πανέτοιμος στην κυριακάτικη (23/10, 19:30) αναμέτρηση με τον Άρη στο γήπεδο της Λεωφόρου για την 9η αγωνιστική της Super League. Το ίδιο ισχύει και για τους Τσέριν, Παλάσιος, ενώ στη προπόνηση «μπήκε» στο 100% του προγράμματος κι ο Άντραζ Σπόραρ. Κι όπως όλα δείχνουν θα επιστρέψει στην ενδεκάδα, έχοντας ξεπεράσει το διάστρεμμα που υπέστη στην Τούμπα και τον κράτησε εκτός στα παιχνίδια με Αστέρα και Λαμία.

Ο Φώτης Ιωαννίδης θα το… παλέψει για να προλάβει το παιχνίδι με τον Άρη (το πρωί της Τρίτης, έκανε ασκήσεις στο γυμναστήριο), περιμένοντας να παραλάβει το Σάββατο (22/10) μία ειδική μάσκα, προκειμένου να τον προστατεύσει στο σημείο που υπέστη το κάταγμα ρινικού οστού. Η παρουσία του στην αποστολή, πάντως, θα αποφασιστεί από τον 60χρονο τεχνικό προς το τέλος της εβδομάδας.

Στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων μπήκε μετά από μέρες κι ο Γιάννης Κώτσιρας κι αναμένεται να είναι διαθέσιμος, ενώ ο Δημήτρης Κουρμπέλης ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα. Όσοι βρέθηκαν στο αρχικό σχήμα του παιχνιδιού στη Λαμία έκαναν πρόγραμμα αποθεραπείας. Οι υπόλοιποι ξεκίνησαν με προθέρμανση, συνέχισαν με «κορόιδο», ασκήσεις κυκλοφορίας μπάλας και ανοίγματα.