Μοναδικές προκλήσεις περιμένουν τους διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, που θα φιλοξενηθεί τον ερχόμενο χειμώνα στο Κατάρ, εν μέσω πανδημίας, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τεντρός Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς, 

Κατά την διάρκεια συνεδρίου, στο οποίο παρέστη ο επικεφαλής του ΠΟΥ, ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, υποσχέθηκε ένα «τουρνουά σημείο αναφοράς σε θέματα υγείας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, οι διοργανωτές του Μουντιάλ 2022 (21 Νοεμβρίου-18 Δεκεμβρίου) παραδέχονται ότι παραμένουν «επιφυλακτικά αισιόδοξοι», δύο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στην κορυφαία διοργάνωση, θα φιλοξενηθούν 32 εθνικές ομάδες και η FIFA έχει ήδη λάβει αιτήματα για 17 εκατομμύρια εισιτήρια -που δεν θα ικανοποιηθούν στο σύνολό τους- κατά την διάρκεια του πρώτου γύρου κρατήσεων.

Οι θεατές έμειναν, σε μεγάλο βαθμό, μακριά από τις δύο πρόσφατες διοργανώσεις των Ολυμπιακών Αγώνων, στο Τόκιο τον Αύγουστο και στο Πεκίνο, εκτός από την παροχή περιορισμένου αριθμού προσκλήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από αυτήν την άποψη, ο Γκεμπρεγεσούς επεσήμανε τις «μοναδικές προκλήσεις» που περιμένουν τους διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Τα μαθήματα που θα πάρουμε από την εμπειρία του Κατάρ σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, θα μας βοηθήσουν όλους, έτσι ώστε να σχεδιάσουμε μέτρα υγείας και ασφάλειας, για άλλα μεγάλα γεγονότα».

«Το ποδόσφαιρο έχει την ευθύνη να διασφαλίσει ότι δεν θα είναι μόνο το καλύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ιστορία, αλλά και το πιο υγιές», επιβεβαίωσε από την πλευρά του, ο Ινφαντίνο, σε ένα βίντεο που προβλήθηκε σ’ αυτήν την τηλεδιάσκεψη, που ήταν αφιερωμένη στην υγεία κατά την διάρκεια του Μουντιάλ 2022.

Τα πρότυπα υγείας και ασφάλειας στο Κατάρ θα χρησιμεύσουν ως «σημείο αναφοράς για μελλοντικά παγκόσμια γεγονότα αυτής της κλίμακας», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της FIFA.

Ο ΠΟΥ συνεργάζεται στενά με την κυβέρνηση του Κατάρ σε διάφορα θέματα προστασίας της υγείας, όσον αφορά τις μολυσματικές ασθένειες, τους κινδύνους δηλητηριάσεων, καθώς και για τον συντονισμό και την επικοινωνία που θα εφαρμοσθεί κατά την διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Ακόμη κι εάν η πανδημία είναι ακόμα εδώ, μαζί μας, μπορούμε πραγματικά να αρχίσουμε να βλέπουμε το φως στο τέλος του τούνελ», δήλωσε ο Χασάν Αλ-Θαουάντι, γενικός γραμματέας της Ανώτατης Οργανωτικής Επιτροπής για το Παγκόσμιο Κύπελλο, και πρόσθεσε: «Η πανδημία έχει δώσει νέο νόημα στο Μουντιάλ 2022. Είμαι επιφυλακτικά αισιόδοξος και ελπίζω ότι το Κατάρ θα είναι η πρώτη χώρα, που θα επιτρέψει πραγματικά μια συγκέντρωση φιλάθλων από όλον τον κόσμο, μετά την έναρξη της υγειονομικής κρίσης».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης