Άδοξα και με τη ταμπέλα της ντοπαρισμένης ολοκληρώνει την καριέρα της η Τατιάνα Κότοβα, η οποία τιμωρήθηκε με δύο χρόνια, μετά την επανεξέταση του δείγματος που είχε δώσει το 2005.

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωνε τα ονόματα αρκετών αθλητών που είχαν παραβεί τους κανονισμούς το 2005, αλλά τότε δεν ήταν δυνατόν να εντοπιστούν και έπειτα από τη σχετική έρευνα που έγινε, οι ένοχοι πλέον θα αναλάβουν και την ευθύνη των πράξεών τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ρωσική Ομοσπονδία στίβου ανακοίνωσε τιμωρία δύο ετών στην Κότοβα λόγω απαγορευμένων ουσιών, οι διακρίσεις της οποίας ακυρώνονται από την 10η Αυγούστου 2005, μέχρι και την 9η του ίδιου μήνα του 2007.

Αυτό σημαίνει ότι η αθλήτρια, χάλκινη Ολυμπιονίκης το 2000 και το 2004, χάνει το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε το 2005 στο Παγκόσμιο του Ελσίνκι, την 1η θέση στους τελικούς του World Final στο Μόντε Κάρλο την ίδια χρονιά και το χρυσό στο Παγκόσμιο κλειστού στίβου το 2006. Το χάλκινο στο Παγκόσμιο της Οσάκα το 2007 παραμένει στην κατοχή της, αφού η διοργάνωση έλαβε χώρα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτέμβρη στην πόλη της Ιαπωνίας.

Επίσης, οι Ρώσοι τιμώρησαν με δύο χρόνια τον σφυροβόλο Κίριλ Ικονίκοφ, ο οποίος τον Οκτώβριο του 2012 βρέθηκε να έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης