Η Aung San Suu Kyi περίμενε 21 ολόκληρα χρόνια για να παραλάβει αυτοπροσώπως το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης που της είχε απονεμηθεί το 1991.

Η Suu Kyi έχει την ευτυχία ή τη δυστυχία να είναι πολίτης της Μιανμάρ, γνωστότερης στο ευρύ κοινό και στους παλιότερους ως Βιρμανία. Μία χώρα για την οποία ελάχιστα γνωρίζουμε, διότι το ιδιότυπο στρατιωτικο-κομμουνιστικό καθεστώς που ελέγχει τις ζωές των πολιτών αυτής της χώρας έχει φροντίσει για αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Δήμητρα Στασινοπούλου είναι γυναίκα, Ελληνίδα φωτογράφος, η οποία δεν δηλώνει επαγγελματίας του είδους αλλά είναι, και μάλιστα από τους καλύτερους. Είναι, όμως, και μία πολίτης του κόσμου η οποία δεν φοβήθηκε να ταξιδέψει στη Μιανμάρ, να γυρίσει τη χώρα αυτή, να παρακολουθήσει τη ζωή των πολιτών της και να καταγράψει με τον φωτογραφικό φακό της την απίστευτη ομορφιά, τη δύσκολη ζωή αλλά και το χαμόγελο ενός κόσμου, την τύχη του οποίου αγνοούμε.

Η Δήμητρα Στασινοπούλου εξέδωσε ένα βιβλίο με δικά της έξοδα, προκειμένου να γνωστοποιήσει στη διεθνή κοινότητα αυτά που είδε. Δεν κάνει πολιτική αλλά είναι πολίτης και ως εκ τούτου ακόμη και η ματιά της έχει πολιτική χροιά, θέλουμε δεν θέλουμε. Το βιβλίο της, που ήδη έχει παρουσιαστεί από τη zougla.gr, είναι αφιερωμένο στη γυναίκα η οποία με καθυστέρηση 21 ετών κατάφερε να εξέλθει από τη Μιανμάρ, να ταξιδέψει στην Ευρώπη και να παραλάβει το βραβείο Νόμπελ το οποίο της ανήκε.

Η Δήμητρα Στασινοπούλου ταξίδεψε στο Λονδίνο για να δει με τα μάτια της αυτήν την αποφασισμένη γυναίκα-σύμβολο του αγώνα του λαού της για ελευθερία και Δημοκρατία να κοιτά στα μάτια τους διώκτες της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η zougla.gr αναρτά, λοιπόν, ένα video με τις εικόνες που επέλεξε η Δήμητρα Στασινοπούλου από το ογκώδες φωτογραφικό υλικό του βιβλίου της. Το video μονταρίστηκε από την ίδια και ντύθηκε με μία μουσική υπόκρουση βγαλμένη από τα σπλάχνα αυτής της ασιατικής γειτονιάς του κόσμου. Χαρείτε το, διότι η δουλειά αυτή διαθέτει το χαρακτηριστικό της μοναδικότητας και του σπάνιου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης