Στα τέλη του περασμένου μηνός συντάχθηκε ένα πάνελ απαρτιζόμενο από κυβερνητικά στελέχη και μάλιστα δημιουργημένο κατ’ εντολή του Μπάρακ Ομπάμα, για την μελέτη των (μελλοντικών) ταξιδιών του ανθρώπου στο Διάστημα.

Μέσα στα πλαίσια των συζητήσεων, προτάθηκε η δημιουργία ενός σταθμού τροφοδοσίας καυσίμων σε τροχιά. Ένας τέτοιος σταθμός θα έχει τρομερά θετική επίδραση στα κονδύλια που απαιτούνται για τις διαστημικές αποστολές, όπως η επικείμενη επάνοδος (;) του ανθρώπου στη Σελήνη το 2020, κοινώς θα τα κάνει αρκετά πιο φθηνά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο λόγος της μείωσης του κόστους είναι με την ύπαρξη του σταθμού ανεφοδιασμού εν τροχιά, δεν χρειάζεται οι πύραυλοι να είναι τεράστιοι και να κουβαλάνε μαζί τους τις επίσης τεράστιες και ογκώδεις δεξαμενές καυσίμων, όπως ο υπό ανάπτυξη πύραυλος «Ares V».

Επίσης ο τροχιακός σταθμός ανεφοδιασμού θα δώσει την δυνατότητα να εμπλακούν και ιδιωτικές εταιρείες στον αγώνα του Διαστήματος, αφού θα μπορούν να κατασκευάζουν μικρά και φθηνά διαστημόπλοια καθώς δεν θα χρειάζονται να μεταφέρουν υπερμεγέθεις δεξαμενές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι το κόστος της εξερεύνησης του Διαστήματος και εν γένει η ανάπτυξη τεχνολογίας διαστημοπλοίων θα μειωθεί ακόμα περισσότερο, αφής στιγμής εμπλακούν ιδιωτικές εταιρείες άρα και θα δημιουργηθεί ανταγωνισμός μεταξύ των.

Λέτε να πάμε (ξανά ή για πρώτη φορά) στην Σελήνη, με οικονομικότερο τρόπο τελικά;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης