H είδηση πως η Apple πειραματίζεται με μια σειρά αναλύσεων για τη μεγαλύτερη οθόνη του επερχόμενου iPhone 6 έχει κυκλοφορήσει εδώ και αρκετούς μήνες. Την Τετάρτη, η ιστοσελίδα 9to5Mac ήρθε να την επαληθεύσει.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το 9to5Mac, η ανακάλυψή της προήλθε μέσα από την τελευταία έκδοση του λογισμικού της Apple, Xcode 6 Software Development Kit (SDK) betas, που απευθύνεται στους εγκεκριμένους προγραμματιστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο λογισμικό αυτό, ανακάλυψαν τη νέα ανάλυση του iPhone 6 η οποία βρέθηκε μέσα σε ένα φάκελο του iOS 8 με την ονομασία «Springboard».

Το Springboard είναι μια άλλη ονομασία για τη Home Screen του iPhone. Ο συγκεκριμένος φάκελος (ο οποίος προστέθηκε στο Xcode 6 beta 5 νωρίτερα αυτό το μήνα και συνεχίζει να υπάρχει και στην Xcode 6 beta 6) παρουσιάζει ένα iPhone με μια ανάλυση 414 (πλάτος) x 736 (ύψος).

Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε πως το SDK περνάει τις τιμές ως τριψήφιες μονάδες κάτι το οποίο σημαίνει πως η βασική Retina ανάλυση είναι στην ουσία η διπλάσια η ακόμη και η τριπλάσια από αυτή που παρουσιάζει κάθε φορά το SDK.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για παράδειγμα στα τεσσάρων ιντσών iPhone 5, 5S αλλά και στο 5ης γενιάς iPod Touch η ανάλυση που παρουσιάζεται μέσα στο SDK είναι «320 x 568».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης