Toshiba Satellite Radius 11 και CL10-B: Πολυμορφία, ευελιξία και υψηλή φορητότητα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014, 11:17
Λευτέρης Ξυκομηνός
Toshiba Satellite Radius 11 και CL10-B: Πολυμορφία, ευελιξία και υψηλή φορητότητα
Η Toshiba Ευρώπης παρουσίασε δύο νέους φορητούς υπολογιστές της σειράς Satellite, με σχεδιασμό επικεντρωμένο στη φορητότητα, παρέχοντας την ευελιξία που απαιτούν οι σημερινές ανάγκες των χρηστών. Ο πρώτος υβριδικός 11.6 ιντσών (29.5 εκ.) με την ονομασία «Satellite Radius 11», λειτουργεί με πέντε διαφορετικούς τρόπους για κατανάλωση περιεχομένου με διάφορους τρόπους, ενώ ο «Satellite CL10-B» παρέχει την ελευθερία να αποθηκεύετε και να έχετε πρόσβαση σε αρχεία σε cloud, όντας ιδανικός φορητός υπολογιστής για ταξίδια. Ιδανικοί ως πρώτες συσκευές για μαθητές και σπουδαστές ή για όποιον χρειάζεται μία οικονομική φορητή συσκευή, οι νέοι φορητοί Satellite ανταποκρίνονται στο lifestyle εν κινήσει.«Η φορητότητα σημαίνει διαφορετικά πράγματα για διαφορετικούς χρήστες, στοιχείο που αντανακλάται στους νέους Satellite Radius 11 και CL10-B της Toshiba» επισημαίνει ο κ. Sandor van der Ham, Vice President, B2C PC, Lifestyle Products & Services Group, της Toshiba Ευρώπης. «Δημιουργώντας αυτές τις ευέλικτες συσκευές με Windows 8.1, έχουμε μία οικονομική σειρά που προσφέρει την ευελιξία και την ελευθερία να κάνετε ότι θέλετε, όπου και να βρίσκεστε χωρίς συμβιβασμούς στο design, την απόδοση ή την καινοτομία. Είναι δηλαδή φορητότητα ακριβώς όπως τη θέλει ο χρήστης».

«Χαιρόμαστε με αυτή την καινοτομία της Toshiba. Ο Satellite Radius 11 αναδεικνύει πλήρως τα Windows 8.1 που έχουν σχεδιαστεί για έναν φορητό, cloud κόσμο» τονίζει ο κ. Peter Han, Vice President, Worldwide OEM Marketing. «Με πέντε διαφορετικές καταστάσεις λειτουργίας, παρέχει την καθημερινή ευελιξία που χρειάζονται οι χρήστες για την εργασία στο σπίτι και εν κινήσει».Αλλάζοντας την ευελιξία και την ελευθερία

Τελειοποιημένος για αφή ώστε να αξιοποιεί πλήρως τα Windows 8.1, ο Satellite Radius 11 έχει σχεδιαστεί για να είναι ευέλικτος με πέντε διαφορετικούς τρόπους για χρήση σε διαφορετικές καταστάσεις. Σε λειτουργία φορητού υπολογιστή, είναι ιδανικός για εργασία και πρόσβαση στο πληκτρολόγιο και στις θύρες, ενώ σε λειτουργία tablet, αξιοποιεί τις 360 μοίρες για να παρακολουθείτε βίντεο ή να κάνετε περιήγηση στο Διαδίκτυο. Αν ο φορητός υπολογιστής πάρει κλίση πάνω από 180 μοίρες, το βασικό πληκτρολόγιο απενεργοποιείται, οπότε δεν έχει σημασία αν θα πατηθούν πλήκτρα κατά λάθος ενώ κρατάτε τη συσκευή. Σε κατάσταση «Audience», η συσκευή επιτρέπει hands-free παρακολούθηση με ηχεία που διασφαλίζουν κρυστάλλινο ήχο. Σε λειτουργία «Presentation mode», είναι ιδανική για browsing και παρακολούθηση περιεχομένου σε μικρότερους, περιορισμένους χώρους. Σε κατάσταση «tabletop», ο υπολογιστής λειτουργεί ως επίπεδη συσκευή για να μοιράζεστε περιεχόμενο με μεγαλύτερες ομάδες.Ο Satellite CL10-B είναι ιδανικός για όσους αναζητούν μία συμπαγή κατασκευή που μπορούν να μεταφέρουν οπουδήποτε με ευκολία. Ο φορητός υπολογιστής είναι εξοπλισμένος με Windows 8.1 και προσφέρει 100 GB OneDrive cloud αποθηκευτικού χώρου, που σημαίνει ότι έγγραφα, φωτογραφίες, βίντεο και άλλο περιεχόμενο που αποθηκεύονται σε φακέλους OneDrive, γίνονται back up τα οποία μπορούν να είναι διαθέσιμα από οπουδήποτε. Τα αυτόματα αντίγραφα και ο συγχρονισμός των αρχείων, εγγυώνται ότι τα δεδομένα παραμένουν ασφαλή στο cloud σε περίπτωση απώλειας της συσκευής ή ζημιά. Ο Satellite CL10-B διατίθεται επίσης, με δωρεάν πρόσβαση στο Microsoft Office Online όπου υπάρχουν web εκδόσεις των προγραμμάτων Microsoft Excel, Word, PowerPoint, OneNote και Outlook, για να βοηθήσουν τους χρήστες να εργαστούν ή να μελετήσουν με ευκολία. Η offline εργασία υποστηρίζεται επίσης με ενσωματωμένες εφαρμογές και λειτουργικό σύστημα Windows 8.1.

Premium μορφήΑμφότεροι οι Satellite Radius 11 και CL10-B, είναι εξαιρετικά ελαφριοί για απαράμιλλη φορητότητα με βάρος που ξεκινάει από το 1.1 kg και διαθέτουν απέριττο, γυαλιστερό χρυσό design. Υπάρχει επίσης, πληκτρολόγιο πλακιδίων χωρίς πλαίσιο, με ευρύ clickpad και στα δύο μοντέλα, για άνετη πληκτρολόγηση και περιήγηση σε συνδυασμό με την υποστήριξη αφής 10 δαχτύλων.

Περισσότερη ανταπόκριση στην επίδοση

Διαθέτοντας τους πιο εξελιγμένους Intel Celeron επεξεργαστές ή την επιλογή Intel Pentium στον Satellite Radius 11, τα δύο μοντέλα εγγυώνται τη μάξιμουμ απόδοση για το μέγεθός τους, για να διεκπεραιώνονται οι καθημερινές εργασίες με ευκολία. Επιπλέον, διαθέτουν Intel HD Graphics και Intel Burst Technology 2.0, για μεγαλύτερη απόδοση και εξοικονόμηση ισχύος.

Ο Satellite Radius 11 διαθέτει σκληρό δίσκο μεγέθους 500 GB, για την αποθήκευση ποικίλλων αρχείων, ενώ φέρει 4 GB μνήμης RAM, για ομαλή απόδοση και χρήση πολλαπλών προγραμμάτων / εφαρμογών. Ο Satellite CL10-B έχει σχεδιαστεί για την αποθήκευση εγγράφων σε cloud, διαθέτοντας 32 GB eMMC με 2 GB RAM. Μαζί με την ταχύτατη εκκίνηση και πρόσβαση στο Διαδίκτυο, οι Satellite Radius 11 και Satellite CL10-B αποτελούν μία εύκολη εμπειρία χρήσης PC με υψηλή φορητότητα. Τα δύο μοντέλα διαθέτουν επίσης ενσωματωμένες πρισματικές μπαταρίες.Συνδεσιμότητα πλήρους μεγέθους

Με μία πλήρη γκάμα θυρών σε κάθε συσκευή, οι χρήστες μπορούν να ανταλλάσσουν αρχεία μεταξύ συσκευών και να μεταφέρουν περιεχόμενο σε μεγαλύτερες οθόνες. Τα δύο μοντέλα διαθέτουν θύρα USB 3.0 και USB 2.0 για τη μεταφορά αρχείων, ενώ η θύρα HDMI επιτρέπει την σύνδεση με μεγαλύτερη οθόνη ή HDTV. Παράλληλα, μέσω της SD/SDHC θύρας οι χρήστες μπορούν να μεταφέρουν πληροφορίες με κάρτα μνήμης και να ανταλλάξουν εύκολα σημαντικά αρχεία μεταξύ συσκευών.

Απόλαυση των MultimediaΗ υψηλής ποιότητας HD webcam με το ενσωματωμένο μικρόφωνο, είναι ιδανική για όποιον θέλει να κάνει chat online με φίλους ή να πάρει μέρος σε web διάσκεψη. Κάθε λεπτομέρεια είναι καθαρή στη φωτεινή HD οθόνη, που πλαισιώνεται από κρυστάλλινο ήχο στερεοφωνικών ηχείων με DTS, δίνοντας ζωή σε κάθε βίντεο, ταινία ή παιχνίδι, για έντονη διασκέδαση στο σπίτι ή εν κινήσει.

Οι Toshiba Satellite Radius 11 και Satellite CL10-B θα είναι διαθέσιμοι στην Ευρώπη το τρίτο τρίμηνο του 2014.

Προδιαγραφές – Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Toshiba Satellite Radius 11 και Satellite CL10-B

• Οθόνη: 11.6 ιντσών (29.5 εκ.), 1366 x 768 ανάλυση με υποστήριξη οθόνης αφής 10 δαχτύλων
• Γραφικά: Intel HD Graphics
• Συνδεσιμότητα: 1 x HDMI, 1 x USB 3.0, 1 x USB 2.0, SD card reader
• Επικοινωνία: Wireless LAN (802.1b/g/n), Bluetooth 4.0
• Ήχος: Στερεοφωνικά ηχεία DTS
• HD webcam με ενσωματωμένο μικρόφωνο
• Κλείδωμα Kensington
• Χρώμα: Satin Gold
• Διαστάσεις: 289 x 199 x 19.9 χιλιοστάToshiba Satellite Radius 11

• Επεξεργαστές: Intel Celeron ή Pentium με Intel Burst Technology 2.0
• Χωρητικότητα: 500 GB σκληρός δίσκος
• Μνήμη RAM: 4 GB DDR3L (1600 MHz)
• Λειτουργικό Σύστημα: Windows 8.1
• Βάρος: 1.3 Kg

Toshiba Satellite CL10-B

• Επεξεργαστές: Intel Celeron με Intel Burst Technology 2.0
• Χωρητικότητα: 32 GB eMMC
• Μνήμη RAM: 2 GB DDR3L (1600 MHz)
• Λειτουργικό Σύστημα: Windows 8.1
• Βάρος: 1.1 Kg

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014, 11:22