Εάν έχετε root πρόσβαση στο Android τηλέφωνό σας και παίζετε Pokemon GO, ετοιμαστείτε για μια πολύ άσχημη έκπληξη. Η Niantic, εταιρεία ανάπτυξης του Pokemon GO έκανε διαθέσιμο ένα νέο update στην έκδοση v.0.115.2. Μία από τις αλλαγές που φέρνει η ενημέρωση είναι ότι η εφαρμογή του παιχνιδιού μπορεί να ψάξει πλέον την εσωτερική μνήμη του τηλεφώνου σας και να ψάξει για αρχεία που σχετίζονται με το rooting. Αν βρεθεί κάποιο, τότε αυτόματα κλειδώνει η εφαρμογή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από μια τέτοια εξέλιξη, είναι αναμενόμενος ο χαμός που έχει γίνει στο Reddit, όπου κάποιοι αναφέρουν ότι η Niantic εκμεταλλεύεται τα δικαιώματα ανάγνωσης του χώρου των συσκευών για να σαρώσει για σημάδια rooting. Η Niantic από την άλλη φοβάται ότι όσοι έχουν root, θα μπορούν να “κλέψουν” στο παιχνίδι.

Ένας από τους χρήστες του Reddit, ο οποίος είχε κλειδωθεί εκτός του παιχνιδιού, ανέφερε ότι σβήνοντας όλα τα root αρχεία, μπόρεσε και επανέκτησε πρόσβαση στο Pokemon GO.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To άσχημο της υπόθεσης είναι ότι αυτός ο τρόπος κλειδώματος εμπεριέχει κινδύνους, αφού εντοπίστηκαν και χρήστες οι οποίοι αποκόπηκαν από το παιχνίδι, παρά το ότι δεν είχαν root. Για παράδειγμα ένας χρήστης ανέφερε ότι είχε έναν κενό φάκελο Magisk Manager στο κινητό του, καθώς είχε προσπαθήσει κάποτε ανεπιτυχώς να κάνει root, όμως δεν το διεκπεραίωσε. Η Niantic το αναγνώρισε ως root και τον απέκλεισε.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης