Μια συγκεκριμένη εικόνα φόντου μπορεί να... χαλάσει το smartphone σας

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020, 20:57
Μια συγκεκριμένη εικόνα φόντου μπορεί να... χαλάσει το smartphone σας

Αρκετοί είναι οι χρήστες που ανέφεραν ότι μια συγκεκριμένη φωτογραφία φόντου (wallpaper) προκαλεί soft brick στο Android τηλέφωνό τους, δηλαδή κολλάει η συσκευή και δεν μπορεί να επανεκκινηθεί επιτυχώς. 
 

Το συγκεκριμένο wallpaper φαίνεται να εμφανίζει προβλήματα κυρίως σε συσκευές Samsung, όμως μπορεί να επηρεάσει και άλλες συσκευές. 
 

Ενώ δεν είναι εύκολο να προσδιορισθεί η αιτία γι' αυτό το soft brick, κάποιες θεωρίες λένε ότι η εν λόγω φωτογραφία έχει μεγαλύτερο χρωματικό εύρος απ' ό,τι μπορεί να διαχειριστεί το σύστημα και προκαλεί έτσι "κρασάρισμα" του UI.
 

Το... διαβόητο wallpaper σε ακίνδυνη μορφή


Κάποιοι λένε ότι μπορούν να επανακωδικοποιήσουν τη φωτογραφία ώστε να μην προκαλεί τη ζημιά αυτή, ενώ τα τηλέφωνα που "τρέχουν" δοκιματική έκδοση του Android 11 δεν έχουν πρόβλημα, καθώς μετατρέπει το μη υποστηριζόμενο χρωματικό εύρος σε sRGB αυτόματα.
 

Οι χρήστες που αποθήκευσαν ως φόντο τη φωτογραφία αυτή αναφέρουν ότι οι συσκευές τους μπήκαν σε boot loop, δηλαδή συνεχώς έκαναν επανεκκίνηση. Για να το διορθώσουν χρειάστηκε μπουν σε ασφαλή λειτουργία και να επαναφέρουν τις εργοστασιακές ρυθμίσεις.
 

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020, 20:57