Ήρθε το τέλος για τα Windows 7

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020, 21:31
Ήρθε το τέλος για τα Windows 7

Ήρθε η ώρα για όλους τους χρήστες που είχαν παραμείνει στα Windows 7 να ενημερώσουν τις συσκευές τους με νεότερο λογισμικό, καθώς από σήμερα, όπως είχε ήδη ανακοινώσει, η Microsoft παύει την υποστήριξή τους.
 

Τα εκατομμύρια χρήστες που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο λειτουργικό θα μπορούν να συνεχίσουν τη χρήση, όμως θα πρέπει να είναι ενήμεροι για την παύση κάθε είδους υποστήριξης από την Microsoft, είτε αυτή είναι τεχνική υποστήριξη, ενημερώσεις ασφαλείας και λοιπές διορθώσεις σφαλμάτων, τουλάχιστον οι δωρεάν.


Χωρίς τις ενημερώσεις ασφαλείας, οι χρήστες πλέον θα είναι ευάλωτοι σε όλα τα νεότερα κακόβουλα λογισμικά και ιούς, ενώ η εταιρεία προτρέπει τους χρήστες να μεταβούν στα Windows 10.

 


Τα Windows 7 κυκλοφόρησαν περισσότερο από 10 χρόνια πριν και σύμφωνα με δεδομένα από έρευνα της Netmarketshare, χρησιμοποιούνται από το 26% του συνόλου των μοντέρνων PCs.


H Microsoft είχε ανακοινώσει εδώ και έναν χρόνο ότι σήμερα, 14 Ιανουαρίου 2020, θα είναι η ημέρα που θα σταματήσει την υποστήριξη των Windows 7.


H Microsoft θα συνεχίσει να προσφέρει υπηρεσία επί πληρωμή για τις ενημερώσεις ασφαλείας, απευθυνόμενη κυρίως στις επιχειρήσεις, που δυσκολεύονται να μεταβούν με ταχύτερους ρυθμούς σε νεότερο λειτουργικό, ενώ δεν θα υπάρχει διαθέσιμη τέτοια επιλογή για ιδιώτες.


Αξίζει να σημειώσουμε ότι αν οι χρήστες διαθέτουν επίσημη έκδοση των Windows 7, ακόμη μπορούν να μεταβούν στα Windows 10 δωρεάν.


Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020, 21:31