Νέα Ζηλανδία: Διανομή πίτσας με... drones!

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016, 12:02
Νέα Ζηλανδία: Διανομή πίτσας με... drones!
Οι λάτρεις της πίτσας στη Νέα Ζηλανδία, θα είναι οι πρώτοι στον κόσμο που θα μπορούν να λαμβάνουν το αγαπημένο τους γεύμα από μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones), σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών της χώρας, Σίμον Μπρίτζες.

Το Υπουργείο Μεταφορών της Νέας Ζηλανδίας, καλωσόρισε την ανακοίνωση για τη συνεργασία της εταιρίας παραγωγής πίτσας Domino's Pizza Enterprises με την εταιρία ανάπτυξης εναέριων μη επανδρωμένων οχημάτων Flirtey. Οι δύο εταιρίες θα συνεργαστούν προκειμένου να υλοποιήσουν και να αναπτύξουν την πρώτη εμπορική υπηρεσία διανομής πίτσας με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, παγκοσμίως.

«Η Domino's Pizza και η Flirtey επέλεξαν τη Νέα Ζηλανδία για τις δοκιμές που θα πραγματοποιήσουν, καθώς διαθέτουμε ευέλικτους κανόνες εναέριας κυκλοφορίας, οι οποίοι ενθαρρύνουν την καινοτομία, δίνοντας παράλληλα έμφαση στην ασφάλεια» τόνισε ο Μπρίτζες σε ανακοίνωσή του.

Η νέα νομοθεσία τέθηκε σε εφαρμογή στη Νέα Ζηλανδία, από τον Αύγουστο του 2015 και επιτρέπει τη χρήση drones για ψυχαγωγικούς και εμπορικούς σκοπούς στον εναέριο χώρο της χώρας.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016, 12:05