Ο Έλον Μασκ περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύει να προβεί σε εξαγορά του Twitter, η οποία έχει βρει ισχυρή αντίσταση από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.
 

Σε κατάθεσή του στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), ο Μασκ αποκάλυψε ότι είχε εξασφαλίσει χρηματοδότηση 46,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με 25,5 δισεκατομμύρια δολάρια να προέρχονται από χρέη, συμπεριλαμβανομένου ενός δανείου περιθωρίου 12,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων έναντι της συμμετοχής του στην αυτοκινητοβιομηχανία Tesla.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Ο πλήρης έλεγχος του Twitter από ένα πρόσωπο τρομάζει τους υπεύθυνους ασφαλείας του Διαδικτύου

Ο Μασκ πρόσθεσε ότι θα παράσχει συνολικά ίδια κεφάλαια 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αν και δεν έγιναν γνωστές οι λεπτομέρειες για την προέλευσή τους. Πρακτικά, ο Μασκ θα πρέπει να πληρώσει 33,5 δισεκατομμύρια δολάρια από το σύνολο των 46,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία ίσως προσεγγίσει μέσω κοινοπραξίας.Τα υπόλοιπα 13 δισεκατομμύρια δολάρια θα συγκεντρωθούν από τράπεζες, με επικεφαλής τη Morgan Stanley.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατάθεση του Μασκ ανέφερε ότι ο ίδιος διερευνά εάν θα ξεκινήσει δημοπρασία για την απόκτηση των μετοχών της εταιρείας απευθείας από τους μετόχους, αφού το διοικητικό συμβούλιο του Twitter την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε την υπεράσπισή του κατά της εξαγοράς.

Παρά το γεγονός ότι δεν ανταποκρίθηκε επίσημα στις προτάσεις του Μασκ, το διοικητικό συμβούλιο του Twitter ανακοίνωσε ένα νέο σχέδιο για τα δικαιώματα των μετόχων, γνωστό ως “δηλητηριώδες χάπι”, με στόχο την προστασία του από την προσφορά εξαγοράς. Η κίνηση ουσιαστικά καθιστά δύσκολο για έναν μεμονωμένο μέτοχο να κατέχει περισσότερο από το 15% της εταιρείας.
 

Ο Μασκ δήλωσε ότι η προσφορά του στα 54,20 δολάρια ανά μετοχή ήταν η καλύτερη και τελική του πρόταση, ενώ κατέχει ήδη το 9,2%.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης